iOS hra Pokémon GO spôsobuje vážne problémy

Aj keď Niantic, Nintendo a spoločnosť Pokémon GO majú niekoľko dôvodov k oslave, niektorí hráči tejto hry až taký nadšený určite nie sú. 

maxresdefault

Keďže hra vyžaduje aby sa hráč pohyboval nie len vo virtuálnom ale aj v reálnom svete aby zozbieral Poké Bally, vajíčka a iné veci v hre, vznikol prvý problém kedy zopár jedincov začalo brať hru veľmi vážne a títo hráči začali napádať a okrádať iných hráčov. Podľa správ polície v okrese O´Fallon už boli z tohto dôvodu zadržaný štyria ľudia.

pokemon-go-big

Hra taktiež viedla aj k veľmi nepríjemným objavom počas pátrania po Pokémonoch. Jeden hráč počas cestovania PokéStopom našiel mŕtvolu človeka. 19 ročný Shayla Wiggins preskočila plot a smeroval k rieke aby chytil nového Pokémona a namiesto toho našiel bezvládne telo muža, ktorý bol podľa všetkého stiahnutý do prúdu rieky Big Wind River a podľa polície sa jednalo o náhodné utopenie. Incidenty sa nestali len pri chôdzi. Hráči tejto hry už maj na svedomí aj dopravné nehody. Zistili, že je jednoduchšie aj rýchlejšie chytať pokémonov keď sú v aute, čo spôsobilo ich nesústredenosť pri vedení vozidla a skončilo dopravnou nehodou.

pokemon-go-nick_statt-screenshots-1.0

Nintendo pripomína hráčom, aby boli obozretný vo svojom okolí pri hraní tejto hry. Hra pre iOS Pokémon GO je zatiaľ ešte len vo svojich začiatkoch a spoločnosť Niantic sľubuje, že bude hru neustále aktualizovať aby priniesla hráčom čo najväčší zážitok ale zároveň aj čo najväčšiu bezpečnosť pri hraní.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť