Apple Music sa stane prvou streamovacou službou, ktorá bude ponúkať aj DJ-ské remixy

Apple dnes oznámil partnerstvo s distribučnou spoločnosťou Dubset Media Holdings, ktorá vlastní práva k tisíckam hodín remixov a hudobných koláži.

Digitálna distribúcia remixov a rôznych elektronických hudobných kompliácií vôbec nie je jednoduchá. Typický mix obsahuje v priemere okolo 25 až 30 rôznych skladieb a v extrémnych prípadoch až niekoľko stoviek. Vďaka tomu je rozdelenie honorárov medzi jednotlivých držiteľov práv doslova nočnou morou a takéto mixy sú potom väčšinou obmedzené na neoficiálne kanály ako SoundCloud.

dubset-media

Dubset je služba, ktorá sa tento proces snaží zjednodušiť. Pomocou technológie MixBank dokáže analyzovať každý uploadnutý mix porovnaním s rozsiahlou hudobnou databázou Gracenote a následne vyplatiť všetkých vlastníkov skladieb, ktoré boli v mixe použité.

Služba tak interpretom a hudobným spoločnostiam po prvýkrát umožňuje na fanúšikmi, či DJmi vytvorených mixoch zarábať peniaze. Obrovská databáza Dubsetu bude spočiatku dostupná exkluzívne na Apple Music, v budúcnosti sa však očakáva aj jej expanzia na ostatné služby a distribučné kanály.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť