Eddy Cue: Apple TV je stále len prídavným zariadením

Viceprezident internetových služieb a softvéru, Eddy Cue, sa pri príležitosti vydania novej generácie Apple TV objavil v krátkom interview s televíziou CNN. Tvrdí, že Apple TV síce už nie je len hobby, tak ako kedysi, no zatiaľ pre väčšinu ľudí ani nenahradí set-top box od ich televízneho providera. Neznamená to však, že Apple neplánuje z nového zariadenia spraviť jedinú destináciu pre všetko, čo chceme v televízii sledovať.

Je to pravdepodobne len otázkou správnych zmlúv medzi spoločnosťou a poskytovateľmi obsahu, ktoré sa už niekoľko mesiacov snaží zjednať. Cue sa nenápadne vyhol otázke o produkcii vlastného obsahu, podobne ako to robí napríklad Netflixu, či HBO a odpovedal len, že Apple by v tejto sfére aj naďalej rád spolupracoval so svojimi partnermi.

Taktiež odmietol nutnosť exkluzívneho obsahu a zopakoval, že jedinou exkluzivitou, na ktorú sa Apple sústredí, je vytvorenie kvalitnej platformy pre vývojárov a iných tvorcov obsahu. Nová Apple TV by podľa neho mala konečne “otvoriť” doposiaľ uzavretú televíznu platformu.

Apple TV 4 sa oficiálne predáva od dneška, na Slovensku ju uvidíme začiatkom novembra. Zatiaľ si môžete pozrieť prehľad prvých zahraničných recenzií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť