Televízna služba od Applu sa údajne odkladá až na rok 2016

To, že Apple pracuje na vlastnej streamovacej televíznej službe, je už nejaký čas otvoreným tajomstvom. A aj keď k vydaniu nového set-top boxu Apple TV sa pomaly schyľuje – posledné informácie vravia o septembrovom iPhone evente – televízne predplatné k nemu tento rok najskôr neuvidíme. Bloomberg najnovšie vo svojej správe tvrdí, že Apple chcel svoju službu spustiť už na jeseň, no napokon sa ju rozhodol odložiť až na rok 2016.

Dôvodom sú údajne aj naďalej pomaly napredujúce rokovania s televíznymi spoločnosťami a taktiež obavy zo súčasnej nedostatočnej kapacity siete. Apple stále pracuje na zlepšení pokrytia a optimalizácií svojich štyroch datacentier v Spojených Štátoch, aby tak mohli zabezpečiť bezproblémové a rýchle streamovanie po celom území krajiny. Dá sa preto očakávať, že služba bude zatiaľ exkluzívne dostupná len pre tento trh. Ponúkať by pritom mala balíček približne 25 populárnych kanálov, za ktoré by zákazníci zaplatili okolo 40 dolárov mesačne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.