Prehľad prvých recenzií na Apple TV 4

Nová generácia Apple TV sa už po pondelkových predobjednávkach začína objavovať v domácnostiach prvých zákazníkov, a spolu s tým sme sa včera dočkali aj zdvihnutia embarga na recenzie. Zahraničné weby, vrátane The Verge, Mashable, BuzzFeed, Yahoo TechRe/code tak prinášajú prvé dojmy nového zariadenia. Ide naozaj o budúcnosť televízie?

Recenzenti sa zhodujú na praktickosti nového ovládača s dotykovým touchpadom a podporou Siri, pričom ide asi o najlepšie hlasové rozhranie spomedzi konkurenčných set-top boxov. Siri však nefunguje všade – univerzálne vyhľadávanie je limitované len na niektoré aplikácie (momentálne iTunes, Netflix, Hulu, HBO a Showtime) a rovnako sa hlasom nedá vyhľadávať na zabudovanom App Store.

Práve App Store je druhou najväčšou zmenou novej Apple TV a ak sa uchytí, môže v budúcnosti ísť o skutočnú televíznu revolúciu. Aplikácie na ňom sú však momentálne len zväčšené iPhone verzie a nejaký čas potrvá, kým vývojári skutočne využijú potenciál novej krabičky. To isté platí aj o hrách, ktoré síce nemôžu konkurovať titulom zo skutočných herných konzol ako Xbox One a Playstation 4, no napriek tomu sú skvelým doplnkom Apple TV.

Ak vlastníte iPhone, alebo iPad s iOS 9.1, nastavenie nového set-top boxu je skutočne jednoduché. Po zapojení do siete stačí pomocou Bluetooth zariadenia spárovať a automaticky sa vám prenesú dôležité údaje ako iCloud, iTunes účty a heslo do domácej Wi-Fi siete. Väčšinu údajov, vrátane prihlasovacích údajov do televíznych služieb a aplikácií, však musíte zadať ručne – a nová softvérová klávesnica bohužiaľ nie je najpraktickejšia.

Z prvých dojmov sa zdá, že Apple TV 4 má množstvo potenciálu, no rovnako ako jej konkurenti, čelí množstvu prekážok v podobe roztriešteného trhu rôznych televíznych služieb a spoločností, ktoré nie je jednoduché zlúčiť do jedného praktického celku. Súboj o naše obývačky však zďaleka nie je u konca a plánované televízne predplatné od Applu ešte môže veci zmeniť.

Apple TV 4 sa u nás začne predávať už začiatkom novembra, pričom cena bude 175 € za 32 GB a 233 € za 64 GB verziu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.