iPhone 15 a iPhone 15 Plus sa môžu po rokoch dočkať lepšieho fotoaparátu

Apple po minulé roky zväčšoval rozdiely v kvalite fotoaparátov medzi základnými a Pro modelmi iPhonov. Pri modeloch iPhone 15 a iPhone 15 Plus by sa však aj užívatelia týchto lacnejších a základných modelov mohli dočkať zásadného vylepšenia.

Analytik Jeff Pu z agentúry Haitong International Securities uvádza, že tieto modely by mali obdržať nový, 48-megapixelový objektív. Využívať majú trojvrstvový senzor, ktorý dokáže pohltiť viac svetla pre vyššiu kvalitu obrazu. Vzhľadom na náročnosť výroby je však možné, že kvôli tomu budú základné telefóny čeliť problémom s dostupnosťou pri vydaní. Napriek tomu však Apple plánuje vydať oba telefóny v septembri spolu s Pro modelmi.

48-megapixelový fotoaparát zažil svoju premiéru na modeloch iPhone 14 Pro a Pro Max, a spolu s tým obdržali mobily podporu pre fotenie v ProRAW formáte. Je možné, že aj základné verzie iPhonu 15 budú môcť fotiť fotografie v tomto rozlíšení. Nanešťastie to vyzerá, že vyššie rozlíšenie fotoaparátu nijak neovplyvní ponuku objektívov. Po vzore predošlých modelov by tak základné modely mali naďalej ponúknuť “iba” klasický (širokouhlý) a ultra-širokouhlý objektív s 0,5x optickým zoom-outom.

Analytik okrem toho očakáva, že modely iPhone 15 Pro ponúknu titanový rám, upgradovaný čip A17 Bionic, 8GB RAM a USB-C port s podporou Thunderbolt pripojenia. Oproti tomu základné modely majú disponovať len USB-C koncovkou pripojenou k pravekej USB 2.0 technológii s maximálnou rýchlosťou prenosu 480Mbps. Hoci to Apple zatiaľ nepotvrdil, EÚ už varovala Apple, že takéto cielené sabotovanie USB-C by mohlo vyústiť v zákaz predaja na pôde EÚ.

Apple iPhone 14

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť