iPhone 15 Pro Max sa dočká redesignu fotoaparátu pre nedostatok miesta

To, že Apple agresívne vylepšuje fotoaparát na iPhone, má za následok mimo iného, že v telefóne naň nie je dostatok miesta.

Kým kedysi čelili telefóny typu Samsung Galaxy K zoom narážkam zo strany užívateľov iPhonu za to, že z mobilu vytŕča masívny fotoaparát, dnes je to práve iPhone, kde fotoaparát zaberá na zadnej strane naozaj veľa miesta a aby toho nebolo málo, zdvojnásobuje hrúbku telefónu. Apple si je vedomý, že navyšovať špecifikácie fotoaparátu sa za takýchto podmienok nedá robiť donekonečna. To má byť dôvod, prečo Apple pripravuje redesign fotoaparátu na modeli iPhone 15 Pro Max.

Novinkou na iPhone 15 Pro Max má byť periskopový objektív s 5- alebo 6-násobným optickým zoomom. Veľkosť komponentu sa zdá byť hlavným dôvodom, prečo bude novinka dostupná iba pre Pro Max. Ani tam však nie je dostatok miesta. Preto Apple po dlhej dobe pozmení rozloženie objektívov. V súčasnosti sa totiž telefoto objektív s optickým zoomom nachádza v rohu zariadenia, pod ním je štandardný objektív a uprostred medzi nimi nájdeme ultra-širokouhlý objektív.

Na iPhone 15 Pro Max sa ultra-širokouhlý objektív presunie do rohu zariadenia, kým telefoto objektív (resp. periskopový) sa presunie bližšie k stredu zariadenia, medzi dvomi okrajovými objektívmi. Blesk a LiDAR Scanner si zachovajú svoje miesta. Vzhľadom na to, ako funguje periskop, je možné že Apple v jeho prípade upustí od tradičného kruhového tvaru a nahradí ho štvorcom. Hliníkový rámček šošovky si však zrejme naďalej zachová kruhový tvar kvôli zachovaniu jednotného dizajnu.

Nakoniec, periskop má byť tento rok dostupný výhradne pre iPhone 15 Pro Max. Budúci rok by sa to mohlo podľa slov analytika Ming-Chi Kua zmeniť, a fotoaparát by sa mohol objaviť ako na iPhone 16 Pro Max, tak na iPhone 16 Pro. Tento rok je však už na takýto zásadný redesign neskoro. Analytik okrem toho vraví, že iPhone 16 Pro kvôli tomu bude o niečo väčší a spolu s tým bude väčší aj iPhone 16 Pro Max. Oproti súčasnej generácii dôjde k nárastu o 0.2″, vďaka čomu nájdeme 6.3-palcový displej na iPhone 16 Pro a 6.9-palcový na iPhone 16 Pro Max. Informáciu potvrdil aj leaker Unknownz21.

Štandardný model iPhone 16 by si mal zachovať 6.1-palcový displej.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?