Apple pravdepodobne siahne po OLED technológii od Samsungu

Konkurent Apple začal s vývojom pokročilých OLED panelov, ktoré by sa v budúcnosti mohli objaviť aj v počítačoch Mac alebo iPadoch.

Táto možnosť sa spomína v novom reporte portálu The Elec. Podľa starších správ Apple plánuje v horizonte dvoch rokov predstaviť iPad s OLED displejom od Samsungu. Pre väčšie obrazovky chce značka použiť panely s tandemovou štruktúrou, ktorá zdvojnásobuje jas a štvornásobne predlžuje životnosť samotného displeja.

Všetký súčasné iPhony pritom používajú panely s jednovrstvovou štruktúrou. Tandemový variant v iPade vychádza pravdepodobne z predpokladu, že práve tablety sú podľa Apple používané dlhšie. Tandemy by sa neskôr mohli ocitnúť aj v ďalších kategóriách portfólia značky.

V súčasnosti je technológia OLED exkluzivitou pre iPhone a Apple Watch. Počítače a tablety s logom kalifornského jablka spoliehajú na LCD či mini-LED panely. Premiéra novej tandemovej štruktúry OLED by mala byť na zariadeniach sérií Galaxy Tab a Galaxy Books.

Apple by mal podľa nedávnych informácií takisto spolupracovať so značkou BOE na vývoji rozmernejších OLED panelov pre Mac a iPad. Spoločnosť nedávno pretransformovala výrobu na OLED displejov s uhlopriečkou až do 15 palcov.

zdroj: The Elec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť