Apple pravdepodobne siahne po OLED technológii od Samsungu

Konkurent Apple začal s vývojom pokročilých OLED panelov, ktoré by sa v budúcnosti mohli objaviť aj v počítačoch Mac alebo iPadoch.

Táto možnosť sa spomína v novom reporte portálu The Elec. Podľa starších správ Apple plánuje v horizonte dvoch rokov predstaviť iPad s OLED displejom od Samsungu. Pre väčšie obrazovky chce značka použiť panely s tandemovou štruktúrou, ktorá zdvojnásobuje jas a štvornásobne predlžuje životnosť samotného displeja.

Všetký súčasné iPhony pritom používajú panely s jednovrstvovou štruktúrou. Tandemový variant v iPade vychádza pravdepodobne z predpokladu, že práve tablety sú podľa Apple používané dlhšie. Tandemy by sa neskôr mohli ocitnúť aj v ďalších kategóriách portfólia značky.

V súčasnosti je technológia OLED exkluzivitou pre iPhone a Apple Watch. Počítače a tablety s logom kalifornského jablka spoliehajú na LCD či mini-LED panely. Premiéra novej tandemovej štruktúry OLED by mala byť na zariadeniach sérií Galaxy Tab a Galaxy Books.

Apple by mal podľa nedávnych informácií takisto spolupracovať so značkou BOE na vývoji rozmernejších OLED panelov pre Mac a iPad. Spoločnosť nedávno pretransformovala výrobu na OLED displejov s uhlopriečkou až do 15 palcov.

zdroj: The Elec

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.