iPad mini 6 má dostať čip A15 aj Smart Connector

Nové info prináša detaily k chystanej šiestej generácii kompaktného tabletu.

Novinka s označením J3J0 má podľa reportu 9to5Mac priniesť viacero významných vylepšení. Jedným z nich má byť spomínaný procesor A15, ktorý sa má takisto objaviť v chystanom iPhone 13 na jeseň.

A15 je produkovaný 5nm procesom podobne ako A14, Apple však už teraz chystá údajne aj výkonnejší variant A15X, ktorí sa do iných iPadov dostane neskôr.

Šiesta generácia tohto kompaktného zariadenia má disponovať USB-C vstupom namiesto Lightningu, ktorý je prítomný v súčasnom iPade mini. Vďaka zmene konektoru bude budúci iPad viac otvorený rôznorodému príslušenstvu po vzore iPadov Air a Pro.

Ďalšou zásadnou novinkou, ktorá si má nájsť cestu do iPadu mini 6 má byť Smart Conector. Podľa 9to5Mac plánuje Apple predstaviť Smart Connector príslušenstvo pre najmenší tablet, avšak zatiaľ nie je jasné, o čo konkrétne pôjde.

Mark Gurman z Bloombergu očakáva predstavenie iPadu mini šiestej generácie na jeseň tohto roku. Tablet by mal ponúknuť obrazovku s uhlopriečkou okolo 8,4 palca a tenšie okraje inšpirované iPadom Air.

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť