Apple vydal macOS Big Sur 11.5

macOS Big Sur
Aktualizácia prináša primárne opravy chýb a menšie opravy pre apku Podcasts a Apple Music.

Apple pred nedávnom vydal macOS Big Sur 11.5. Piatu väčšiu aktualizáciu operačného systému macOS Big Sur. Ten nám bol oficiálne predstavený v novembri 2020. Už piata aktualizácia sa k nám dostáva po dvoch mesiacoch od vydania jeho predchádzajúcej verzie, macOS Big Sur 11.4.

Aktualizáciu macOS Big Sur 11.5 je možné zdarma stiahnuť na všetky podporované Macy pomocou funkcie Softvérová aktualizácia v Systémových nastaveniach Macu.

macOS Big Sur 11.5 je malou aktualizáciou operačného systému, ktorá sa zameriava na menšie zmeny a opravy chýb. Podľa Apple sa zmeny týkajú apky Podcasts, kde po novom si užívateľ zvolí, či chce aby sa mu zobrazovali všetky podcasty, alebo iba tie, ktoré sleduje. Menšej opravy sa dočkala aj apka Apple Music.

Zdá sa, že životnosť macOS Big Sur sa pomaly blíži ku koncu a verzia 11.5 je jedna z posledných, nakoľko Apple začína upriamovať svoju pozornosť na svoj nový macOS Monterey, ktorý by sa nám mal predstaviť už túto jeseň.

zdroj: MacRumors

komentárov
  1. Pátý velký update nejzabugovanějšího Mac OS v historii. Hurá! Je opravdu smutné, že se Mac OS dostal do stavu, kdy už na poslední dvě verze nejsem schopen ani přejít, protože mají zásadní problémy.

    Takže si večer stáhnu tady toto, jestli třeba už v 5. (páté!) aktualizaci opravili třeba jen takovou blbost, jako totálně zalagovaný Quick Look na 4K monitorech. Hnus.

    3
    0
    1. Takze nainstalovano zkusebne na externi disk, samozrejme neopraveno.

      Nainstalovana aktualni public beta Monterey – to same.

      Takze Mojave se mnou vydrzi asi hodne dlouho.

      3
      0
  2. Big Sur bol prvy hybrid OS pre Intel aj M1 cipy. Prostredie zladili aj s iPad OS a iPhonom. Tiez som okladal na teno OS prechod dlho aj mesiace od Mojave. Ked som uz presiel, tak som mal problem iba s Dockerom, kt. katastrofalne vytazoval CPU, ale posledne verzie su uz OK. Este ma napada, ze ventilator bolo pocut celkom dost casto :/ Vcera som dal update 11.5 a uvidim.

    0
    1
    1. Ono mne treba nejde ani tak o chyby, ktere mozna souvisi nebo mozna nesouvisi s prechodem na M1. Jako ze nekde neco vytezuje CPU (ja jsem se s tim treba nesetkal a asi to bude individualni dle konkretniho Macu). Jde mi spise o rozdrbane zakladni uzivatelske veci, ktere byly drive funkcni.

      Jako priklad jsem tady nejen ja uvadel Quick Look, coz je jedna ze zakladnich funkci, ktera je vyuzitelna napric systemem a v Big Sur je proste podelana ve vice ohledech. Quick Look je takova ta typicka funkce, ktera se casto uvadei jako vyhoda a unikatni pro Mac OS, ale co s nima, kdyz nejdou normalne pouzivat? A jako ze ja Quick Look pouzivam… Tech chyb je fakt hromada, to ani nemluvim o takovych elementarnich vecech jako externi monitory a problemy s login screenem pri probouzeni externich monitoru, ktere je uz radu verzi Mac OS dilem nahody (bohuzel i na Mojave, ale ja uz starsi verzi na svuj Mac nedam).

      Zatim mam Mojave, ale za chvili prijde o security updaty a u mne Catalina nic moc (prvni vyrazne horsi system za posledni roky s kupou problemu a problemovych nesmyslu navic), Big Sur pokracuje ve stejnem duchu a Monterey mi zatim take nadeji nejak nedava.

      3
      0
      1. Prve verzie Cataliny boli tragedia, ale teraz uz je relativne odladena, sam ju pouzivam na MacBook Pro 2020 (to je najstarsia verzia OS, ktora tam bezi).. Big Sur nechcem, lebo sa mi nepaci to omalovankove menu a hlavne plytvanie miestom na desktope (UI prvky su velke).

        0
        0
  3. Heh a napriklad taky bug, ze prezentacia obrazkov Ide odzadu neporiesili aspon 3 verzie :)
    Schvalne si skuste oznacit obrazky z dovolenky, medzernika a fullscreen prezentacia ide od poslednej fotky ku prvej :)

    3
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?