Na internet unikli podrobnosti o 16 pripravovaných Apple zariadeniach

Ponuka produktov spoločnosti Apple môže napohľad vyzerať jednoducho. Realita je však taká, že Apple predáva viac ako dve desiatky produktových línií. Na internet teraz unikli informácie o 16-tich pripravovaných nástupcoch súčasných produktov.

Informácie sa objavili na sociálnej sieti X, pričom podrobnosti o nich uverejnil účet, ktorý už v minulosti priniesol pravdivé informácie. V sérii príspevkov, ktoré sú v čase písania tohto článku zablokované, avšak portál MacRumors ich stihol zaznamenať, jedná sa o informácie o čipoch, ktoré nájdeme v budúcich produktoch. Treba dodať, že názvy čipov neboli priradené k explicitným názvom zariadení, ale k ich identifikátorom, ako je napríklad označenie “A3106” pre globálnu verziu iPhone 15 Pro Max.

Informácie hovoria o dvoch nových zariadeniach s čipom A14 Bionic. Vzhľadom na vyššie uvedené to znamená pravdepodobne, že Apple v blízkej dobe uvedie na trh iPad 11. generácie vo verziách s WiFi alebo WiFi+Cellular pripojením. Otázne je, k akým vylepšeniam dôjde, keďže čip A14 Bionic sa nachádza už v terajšom modeli. Treba ale dodať, že Apple už raz takýto krok spravil. V roku 2019 uviedol na trh iPad 7. generácie, ktorý ponúkol rovnaký čip ako jeho predchodca, no došlo k zväčšeniu displeja z 9,7″ na 10,2″.

Ďalšie informácie hovoria, že Apple uvedie na trh dve nové zariadenia s čipom A17 alebo A17 Pro. Vzhľadom na aktuálnu ponuku je možné, že pôjde o iPad mini 7. generácie, opäť v prevedeniach s WiFi a WiFi + Cellular pripojením. Treba tiež dodať, že Apple zatiaľ neuviedol na trh jediné zariadenie s čipom A17, iba s jeho “Pro” verziou.

Okrem toho sú v príprave štyri produkty s čipom M2. Hovorí sa, že Apple tento rok uvedie na trh iPad Air v dvoch veľkostiach. V ponuke sa zachová doterajší 10,9-palcový model, pribudne k nemu však 12,9-palcový model. Oba produkty budú takisto dostupné v dvojici prevedení v závislosti od možnosti dátového pripojenia. Pre zaujímavosť, súčasný model bol uvedený na trh ešte v roku 2022, podobne ako ostatné tablety v ponuke Applu, a disponuje čipom M1.

Leak hovoril aj o ďalších ôsmych produktoch. Tu nastáva problém, že disponujú čipmi, ktoré nenájdeme zatiaľ v žiadnych aktuálne predávaných produktoch. Vzhľadom na počet produktov je ale zrejmé, že je reč o sérii iPhone 16, ktorá by podľa skôr uniknutých informácií mala ponúknuť čipy A18 a A18 Pro. Rovnako tak sa hovorí o výraznom upgrade hardvéru pre pripravovaný iPad Pro. Ten sa dočká jemného zväčšenia obrazoviek, s 11.1-palcovými a 13-palcovými OLED displejmi a čipmi M3 alebo M4. Pri koncoročnom vydaní produktov, ako aj očakávanom značnom náraste cien, nemožno vylúčiť dvojgeneračný skok.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.