Apple Vision Pro môže dosiahnuť “ideálny” stav až o štyri generácie

Zážitok z používania Apple produktov dostal nový rozmer vďaka headsetu Apple Vision Pro. Keďže ide o prvú generáciu produktu, tak nejak treba počítať so skrytými nedostatkami. Nateraz možno “sklame” použitie staršieho čipu M2, ako aj 2-hodinová výdrž batérie.

Na druhú stranu, mať dva displeje s ultra-vysokým jasom a rozlíšením v tesnej blízkosti očí môže byť aj na tie dve hodiny viac než postačujúce. Nájdu sa však ľudia, ktorí by od produktu chceli viac. Takí sa nájdu aj priamo v Apple. Časť inžinierov a softvérových vývojárov z tímu stojaceho za Apple Vision je dokonca názoru, že to potrvá niekoľko rokov. S odvolaním sa na ich tvrdenia pod rúchom anonymity to zverejnil novinár Mark Gurman z Bloombergu.

Aspoň časť ľudí, ktorí pracovali na Apple Vision Pro, je totiž názoru, že potrvá asi štyri po sebe idúce generácie, kým produkt dosiahne ideálny stav. Aký je však ideálny stav? To nekonkretizoval, napadá nám však zopár bodov. Napríklad už vyššie spomínaný výkon, ktorý môže byť problémom do budúca, ale aj výdrž batérie, váha alebo vysoká cena. Predsa len, pri cene 3 499 dolárov za základný produkt bez zdanenia je vysoká. V budúcnosti sa však, vzhľadom na názov prvého produktu, očakáva uvedenie lacnejšieho Apple Vision modelu.

Zaujímavý je v tomto ohľade názor Marka Gurmana. Tvrdí totiž, ž Apple Vision Pro môže byť do budúcna náhradou za tablety. Presnejšie za iPad. Dalo by sa totiž povedať, že produkt tak nejak stratil svoje opodstatnenie a víziu. Spočiatku malo ísť o medzičlánok medzi telefónom a počítačom. Dnes však má Apple v ponuke priveľké množstvo verzií, ktoré majú výkon plnokrvného počítača, ale trpia zásadným handicapom v podobe iPadOS. Mobilného operačného systému, ktorý brzdí potenciál celého zariadenia, na rozdiel od tabletov so systémom Windows.

Zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť