Ako bude fungovať nové Capture tlačidlo na iPhone 16?

Apple iPhone 15 Pro
V uplynulých rokoch to vyzeralo, že Apple má v pláne odstrániť čo najviac tlačidiel a konektorov zo svojich zariadení. Niekoľko rokov po odchode Sira Jonyho Iva z pozície vedúceho dizajnéra sa však zdá, že Apple zaradil spiatočku.

Nielen, že iPhone 15 Pro priniesol nové Akčné tlačidlo ako náhradu za spínač tichého režimu, iPhone 16 by mal priniesť jedno úplne nové tlačidlo. Nateraz známe ako Capture Button, tlačidlo s kapacitnými možnosťami by malo ponúknuť rozšírené možnosti pre kameramanov. Svojim spôsobom má pripomínať tradičné tlačidlo známe z fotoaparátov a videokamier. Tlačidlo má využívať technológiu Force Touch spôsobom, ktorý emuluje jemné a silné stlačenie spúšte. Kým jemné stlačenie poslúži na zmenu zaostrenia, silné stlačenie už značí spúšť.

Ďalšie informácie hovoria o tom, že tlačidlo by malo mať v sebe zakomponovaný miniatúrny trackpad, a švih prstom doľava alebo doprava by znamenal priblíženie alebo oddialenie. Znamená to teda, že tlačidlo, ktoré sa bude nachádzať na pravom spodnom boku zariadenia, bude doposiaľ najväčšou zmenou v dizajne iPhonu. Zároveň to podtrhne, že to Apple myslí s orientovaním sa iPhonu na fotografiu veľmi vážne. Konieckoncov, za posledné roky spoločnosť priniesla veľa vylepšení v oblasti mobilnej fotografie a nevyzerá to, že by s tým mienila skoncovať.

iPhone 15 Pro totiž ponúka nielen kvalitnejšie objektívy a vyššie rozlíšenie, ale aj vyspelé možnosti zoomu. Tie sú natoľko pokročilé, že Apple časť režimov prestal označovať úrovňami priblíženia, ale nazýva ich podľa veľkostí objektívov, ktoré simulujú. Užívatelia týchto telefónov tak majú k dispozícii Makro (0.5x Ultra-široký objektív), 13mm (0.5x Ultra-široký objektív) , 24mm (1x Hlavný objektív), 28mm (1x Hlavný objektív), 35mm (1x Hlavný objektív), 48mm (2x Telephoto) a v prípade iPhone 15 Pro Max aj 120mm (5x Telephoto) režimy fotenia. Čerešničkou na torte je možnosť nahrávania priestorového videa pre Apple Vision Pro.

Apple iPhone 15 Pro

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť