Ming-Chi Kuo: Apple pripravuje druhú generáciu AirTag

AirTag patrí medzi menej známe produkty Applu. Sčasti je to preto, že ide len o sledovací tracker na veci, ktoré nechcete stratiť. Keďže ide o jednoduchý produkt, spoločnosť nemá veľa dôvodov na to uviesť druhú generáciu. Alebo má?

Analytik Ming-Chi Kuo si myslí, že Apple pripravuje druhú generáciu AirTagu a uviesť ju môže na trh na konci roka 2024. Kuo vraví, že druhá generácia produktu by mala mať lepšiu integráciu s headsetom Vision Pro, ktorý sa začne predávať v USA začiatkom roka 2024. To je však jediná informácia, ktorú k produktu zverejnil.

Samotný AirTag je poháňaný meniteľnou mincovou batériou CR2032 a jeho kľúčovou súčasťou je ultra-širokopásmový čip U1. Ten nájdeme aj v iPhone 11 Pro a novších. Produkty, ktoré ho majú, majú lepšiu priestorovú lokalizáciu, keďže oproti Bluetooth technológii využíva iné frekvenčné pásmo. Pri hľadaní AirTagu tak vidíte aj smer, ktorým sa nachádza, a vzdialenosť od neho.

Súčasne sa objavila informácia, že iPhone 15 môže ponúknuť vylepšený čip U2. Práve ten by sa mohol eventuálne nachádzať aj v druhej generácii AirTagu.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť