Mac Pro je na trhu len pár dní, už má problémy

Apple len pred pár dňami vydal dlho očakávaný Mac Pro s M2 čipom a už dnes vieme o prvom probléme, ktorý môže toto zariadenie postihnúť.

Užívateľom sa totiž môže pri používaní niektorých SATA diskov stať, že sa odpoja po prebudení počítača z režimu spánku. Problém priznal samotný Apple na stránke technickej podpory a dodáva, že sa týka len nového Mac Pro s M2 Ultra procesorom.

Spoločnosť vraví, že sa to deje len v prípade pevných diskov so SATA pripojením, ktoré sa dajú do počítača namontovať a používať popri SSD, ktoré sú štandardným úložiskom v tejto generácii. Apple vraví, že už pripravuje opravu bugu a vydá ju v rámci niektorej z budúcich aktualizácií operačného systému macOS.

“Niektoré modely interných SATA diskov sa môžu nečakane odpojiť, keď sa váš Mac prebudí z režimu spánku. Toto sa môže stať, keď váš Mac automaticky prejde do spánku alebo ho manuálne uspíte. Ak uvidíte správu, že váš disk bol nesprávne odpojený, na opätovné pripojenie disku môžete reštartovať svoj Mac.”

Nateraz je dočasným riešením možnosť nastaviť, aby sa Mac Pro neuspal, keď dôjde k zhasnutiu pripojeného displeja. Toto sa dá cez Systémové nastavenia – Displeje – Pokročilé – A vypnutím možnosti “Zabrániť automatickému uspaniu, keď je displej vypnutý.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť