Budúci iPhone SE dostane Akčné tlačidlo, USB-C a ďalšie novinky

Zatiaľ je veľmi otázne, čo môžeme čakať od budúcej generácie iPhone SE. Zdá sa však, že model, ktorý by mohol doraziť už začiatkom budúceho roka, bude vo veľkej miere spájať prvky posledných dvoch generácií.

Teda za predpokladu, že máme veriť exkluzívnym informáciám serveru MacRumors. Novinár Marko Zivkovic tvrdí, že Apple na projekte pracuje pod kódovým označením Ghost a má sa jednať o výrazný krok vpred oproti terajšej generácii zariadenia.

Zariadenie má byť totiž vo veľkej miere založené na iPhone 14. Čím sa však bude líšiť, je nový konektor USB-C. Zrejme však pôjde o verziu s rýchlosťou USB 2.0, akú nájdeme na klasických verziách iPhonu 15.

Ďalšou novinkou má byť Akčné tlačidlo. To je nateraz dostupné exkluzívne na iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max, základné modely ním totiž nedisponujú. Je preto prekvapivé, že lacnejší model túto novinku ponúkne.

Jeden fotoaparát sme videli naposledy na dizajne iPhone XR

Kde však dôjde ku kompromisom, je jeden 48-megapixelový objektív. Teda neponúkne ultra-širokouhlý 0.5x režim fotenia. Môže však, vzhľadom na spomínaný modul, ponúknuť 2x zoom fotografiu, ktorú po rokoch čakania nájdeme už aj na základnom modeli iPhone 15.

Z dizajnového hľadiska môžeme naďalej očakávať prítomnosť “ostrovčeka”, jeho dizajn však nie je nateraz známy. Spoločnosť Apple totiž experimentuje s aspoň piatimi dizajnmi, ktoré by sa dali zhrnúť do dvoch kategórií. Buď vytŕča len objektív alebo bude malý ostrovček s vytŕčajúcim fotoaparátom aj bleskom.

Zariadenie si zachová starší OLED displej s úzkym výrezom vo vrchnej časti displeja. Rovnako tak by mal ponúknuť Face ID a nie Touch ID, ako sa spočiatku hovorilo. Za zmienku tiež stojí, že Apple experimentuje s použitím vlastnej 5G antény. Tú takisto testuje pri internej verzii iPhonu 15 Pro Max s označením D84S.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť