Apple začína testovať Mac mini s čipom M3

Je len otázkou času, než sa dočkáme predstavenia novej generácie počítačov s čipom M3. Jedným z nich bude aj nový Mac mini.

Podľa pôvodných informácií má dôjsť k jeho predstaveniu až v priebehu roka 2024. Preto je prekvapením, že na internete sa už teraz nachádzajú prvé záznamy z testovania počítača. Upozornil na to novinár Mark Gurman vo svojom Power On newsletteri.

Dodáva, že počítač má identifikátor Mac15,12 a disponuje procesorom s 8 logickými jadrami, 10 grafickými jadrami a 24GB RAM. Súčasné prototypy sú poháňané systémom macOS Sonoma 14.1, čo je celkom prekvapivé vzhľadom na to, že ide o prvú veľkú aktualizáciu pre ešte nevydaný operačný systém.

Čo sa týka Mac mini, novinár pôvodne na základe rozostupu medzi vydaním M1 a M2 verzií usúdil, že model s čipom M3 uvidíme koncom roka 2024. Neskôr svoje očakávanie zmenil na začiatok roka 2024 dodávajúc, že spoločnosť ešte pred ním vydá ďalšie tri zariadenia. Konkrétne by malo ísť o 24“ iMac, 13“ MacBook Pro a 13“ MacBook Air. Avšak to, že spoločnosť už testuje M3 verziu, môže znamenať len, že k ohláseniu môže dôjsť ešte na konci roka.

Zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť