Apple Watch Ultra 2: Najjasnejší displej v histórii Applu za ešte nižšiu cenu

Nielen Apple Watch Series 9, ale aj Apple Watch Ultra 2 boli predstavené medzi jesennými novinkami.

Apple Watch Ultra 2 prinášajú oproti prvej generácii hneď niekoľko vylepšení. Zrejme nemá cenu rozpisovať sa veľmi o výkone, tam sm sa dočkali už očakávaného vylepšenia výkonu vďaka čipu S9 SiP. Tento ponúka dve jadrá, ale výrazne vyšší výkon oproti predošlej generácii, keďže disponuje o 60% viac tranzistormi. To spolu so štvorjadrovým Neural Engine AI procesorom prináša až dvakrát rýchlejšie strojové učenie oproti predošlej generácii, možnosť používať Siri offline a nové Double Tap gesto.

Okrem toho sa Apple Watch Ultra 2 vyznačujú najjasnejším displejom z dielne Applu, s maximálnym jasom až 3 000 nitov. To predstavuje 50% zvýšenie jasu oproti predošlej generácii. Displej sa môže navyše v tme a zhoršených svetelných podmienkach znížiť na iba 1 nit, vďaka čomu je zároveň nielen displejom s najvyšším, ale aj najnižším jasom od Applu.

Hodinky tiež ponúkajú nový Modular Ultra Face, ktorý využívať veľkosť displeja naplno. Na samotnej hrane 49mm displeja tak môžete vidieť údaje ako sú sekundy, výška alebo hĺbka. Nechýba ani nočný režim, ktorý spríjemní používanie hodiniek v tme. Hodinky na to využívajú ambient light senzor, ktorý sa stará o úpravu jasu na iPhone.

Apple Watch Ultra 2 sú pripravené do ešte extrémnejších podmienok. Potápači sa s nimi môžu potápať do hĺbky až 500 metrov, alebo naopak môžu pokoriť Mount Everest. Maximálna prevádzková výška hodiniek totiž presahuje 9 000 metrov. Potápači tiež ocenia aktualizovanú Oceanic+ aplikáciu od firmy Huish Outdoors. Tá po novom podporuje freediving.

A nechýba ani ekologický rozmer. Hliníkové telo hodiniek Apple Watch Ultra 2 je teraz vyrobené z 95% recyklovaného hliníka. Rovnaké percento recyklovaného titanu nájdeme na remienkoch Alpine Loop a Trail Loop, a remienky celkovo využívajú viac ako 30% recyklovaného materiálu. Remienky sú tiež k dispozícii v nových farbách. Alpine Loop v modrej, indigo a olivovej, Trail Loop v oranžovo-béžovej, zeleno-šedej a modro-čiernej, a Ocean Band je dostupný v modrej alebo oranžovej verzii.

Hodinky sa začnú predávať za 899€. Oproti predošlej generácii sú tak o 100€ lacnejšie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť