Apple Watch Series 9 prinesú po rokoch skutočne nový procesor

Apple Watch Series 8
Po dlhých rokoch nás čaká nová generácia Apple Watch, ktorá konečne prinesie výkonnostné zmeny v oblasti hardvéru.

Apple Watch Series 9, ako ju predbežne môžeme nazvať, by totiž mala priniesť procesor postavený na čipe Apple A15. Ide o stále aktuálny čip, ktorý mal premiéru v iPhone 13 a dnes poháňa aj modely iPhone 14 a iPhone 14 Plus. Ostatné tri generácie hodiniek boli prakticky rovnaké, čipy S8, S7 a S6 totiž ako svoj základ využívali A13 ešte z čias iPhonu 11. Presnejšie, využívali jeho dve energeticky efektívne jadrá “Thunder” s frekvenciou 1,8GHz.

Aj to je dôvod, prečo sa Apple ostatné dva roky venoval skôr vylepšeniam v oblasti displeja či dizajnu, alebo vychytávkam pre Apple Watch Ultra. S novou generáciou hodiniek by sa to však mohlo zmeniť, keďže čip S9, ak sa špekulácia potvrdí ako pravdivá, môže ponúknuť aspoň dve energeticky efektívne jadrá “Blizzard” s frekvenciou 2,01 GHz. Okrem nárastu výkonu, ktorý je indikátorom dlhšej softvérovej podpory, sa čip vyznačuje aplikovaním energeticky úspornejšieho 5nm procesu. V závislosti od toho, ako sa Apple rozhodne popasovať s výkonom, mohlo by sa to odraziť na výdrži batérie. Aj keď ako poznáme Apple, toto nebude prioritou ani v roku 2023.

Okrem toho však môžeme čakať, že Apple sa rozhodne limitovať niektoré novinky systému watchOS 10 a novších špeciálne pre novú generáciu Apple Watch. Napríklad rozšírenú widget funkcionalitu, ktorá by mala byť focusom budúcej generácie hodiniek.

Apple Watch Series 8

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?