Apple ohlásil Beats Studio Pro a naznačil tak, aké novinky môže dostať druhá generácia AirPods Max

Apple nezaháľa s oznamovaním noviniek a spoločnosť teraz, uprostred leta, odhalila nové slúchadlá Beats Studio Pro. Tieto nám zároveň naznačujú, aké novinky môže obdržať druhá generácia AirPods Max.

Slúchadlá Beats Studio Pro sú v podstate jedinou obrovskou aktualizáciou “Studio” slúchadiel od roku 2017. Vďaka svojej cene 349 dolárov (399€) sú výrazne lacnejšie oproti AirPods Max, oproti nim sú však výrazne pokročilejšie. Reč je v prvom rade o konektivite. Nové high-endové Beats slúchadlá disponujú USB-C konektorom, čo môže, ale aj nemusí byť prekvapením. Doteraz si Apple s prechodom na obojstranný USB konektor dával načas, kvôli legislatíve EÚ je však prechod na túto koncovku nevyhnutný. Konieckoncov, dnes už konektor nájdeme na MacBookoch, prakticky všetkých iPadoch a je len otázkou času, než iPhone 15 a iPhone 15 Pro ponúknu tento štandard tiež. O príslušenstve nehovoriac.

V prípade slúchadiel však nie je USB-C konektor len “ďalšou” koncovkou na nabíjanie. Konektor je totiž vo svojej podstate veľmi pokročilý, a to až tak, že je na ňom postavená Thunderbolt technológia, na ktorej pôvodne spolupracoval Apple s Intelom. Tá využíva rovnaký dizajn koncovky, potenciál konektoru je však omnoho vyšší. Vráťme sa ale k USB-C na slúchadlách Beats Studio Pro.

Sú to úplne prvé slúchadlá z dielne Applu, ktoré majú certifikát pre Bezstratový zvuk (Lossless). Majú totiž vstavaný DAC konvertor umožňujúci prehrávanie bezstratového 24-bit 48 kHz zvuku cez USB-C konektor. Toto je pritom vec, ktorú nemali ani AirPods Max, a ktoré kvôli tomu čelili kritike zo strany zvukových nadšencov. Môžeme sa však domnievať, že práve zmena konektoru sprístupní dlho žiadanú funkcionalitu aj na najvyššom modeli slúchadiel s logom nahryznutého jablka. Otázne je už len, kedy dôjde k uvedeniu druhej generácie AirPods Max. O možnom uvedení na trh sa hovorí už nejakú dobu. Súbežne so špekuláciami o novom modeli sa však hovorí aj o možnosti, že sa Apple rozhodne jednoducho uviesť na trh len nové farebné prevedenia terajšieho modelu.

Samotné slúchadlá Beats Studio Pro sa tiež vyznačujú podporou pre 360° priestorový zvuk a Dolby Atmos, ako aj špeciálnou funkcionalitou pre Apple zariadenia a Android:

  • Apple: Párovanie jediným dotykom so synchronizáciou cez iCloud, Hey Siri, Find My, bezdrôtové automatické aktualizácie
  • Android: Google Fast Pair párovanie jediným dotykom so synchronizáciou cez Gmail, Audio Switch prepínanie zvuku medzi kompatibilnými zariadeniami, podpora Google Find My Device, prispôsobenie produktu a softvérové aktualizácie cez aplikáciu Beats pre Android

Zdroj: 9to5mac

komentáre
  1. Fyzika a fyziológia sluchového vnímania sa nedá oklamať. Cez tie sluchátka nepôjde Dolby Atmos nikdy tak ako cez klasický 5.1.4, 7.1.6, 9.1.6 alebo 11.1.8 receiver.

    2
    0
    1. Samozrejme že nie.
      Ale takúto zostavu si nevychutnas v aute/lietadle, alebo na prechádzke a tiež tá nebude stať “len” 400e

      0
      1
      1. Dolby Atmos si ale nevychutnam ani na tomhle, protoze to DA zkratka neni. Je to proste jen nalepka pro pitomce, kterym staci tomu verit.

        1
        0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť