Apple môže tento týždeň predstaviť ako nové iPady, tak Apple Pencil

Rok sa ešte nekončí a terajšie predvianočné obdobie dáva Applu dôvody na to predstaviť ďalšie zariadenia. Presnejšie nové iPady.

O blížiacom sa predstavení nových tabletov hovorí viacero rôznych zahraničných portálov. Presnejšie portály 9to5mac a Supercharged tvrdia, že spoločnosť Apple môže tento týždeň predstaviť tri nové modely. Prvou novinkou má byť iPad Air s čipom M2, ktorý by tak svojim výkonom dobehol terajšiu generáciu tabletov iPad Pro. Pritom treba dodať, že súčasný Air je na trhu už od jari 2022 a disponuje čipom M1.

Druhou novinkou má byť nový iPad mini. Neočakávajú sa zásadné zmeny, zrejme jedinou novinkou bude čip A16 Bionic. Aj keď, objavilo sa tvrdenie že Apple zrejme vylepší hardvérový ovládač displeja, aby vyriešil vizuálny problém, ktorý sa prejavuje na súčasnom modeli pri scrollovaní. Pritom by možno nebolo od veci, keby sa tablet dočkal zlacnenia. Je totiž paradoxom, že dnešný iPad mini (2021) sa predáva za 649€, takmer dvakrát drahšie oproti cene, za ktorú sa tablet pôvodne začal predávať: 329€ za 16GB model prvej generácie. Zariadenie, ktoré malo byť pôvodne lacnejším modelom, je dnes totiž oproti základnému modelu iPadu 10. generácie drahšie o 100€, respektíve až 280€ oproti klasickému iPadu 9. generácie.

Tretím zariadením má byť iPad 11. generácie. Tu dochádza k zvláštnej situácii, pretože sa očakáva upgrade procesoru. Súčasný model však disponuje dva roky starým čipom A14 Bionic, na rozdiel od iPadu mini, ktorý má čip A15 Bionic. Vzhľadom na tieto rozdiely nie je jasné, či teda nový iPad ponúkne čip A15 alebo A16.

Zaujímavú informáciu prináša Mark Gurman z portálu Bloomberg. Nevylučuje síce, že Apple môže predstaviť nové tablety už tento týždeň, myslí si však, že ani jedna novinka nebude vydaná tento mesiac. Za zmienku stojí aj, že neskoršie vydanie očakáva analytik Ming-Chi Kuo. Ten si dokonca myslí, že tento rok sa nezačne predávať žiaden nový iPad. Bolo by to teda prvýkrát v 13-ročnej histórii tabletu, kedy by Apple nevydal žiaden nový model počas celého kalendárneho roka.

Čerešničkou na záver je Apple Pencil. Portál totiž tvrdí, že Apple zrejme pripravuje tretiu generáciu ceruzky, ktorá by mohla disponovať magnetickými tuhami. Súčasné modely Apple Pencil ponúkajú vymeniteľné tuhy, ale nevyužívajú magnetický mechanizmus na uchytenie. Magnet by pritom mohol pomôcť vo zvýšení odolnosti produktu a zjednodušil by výmenu túh. Navyše sa objavila možnosť, že Apple Pencil tretej generácie bude mať na výber viacero túh, každú určenú k inému účelu. Teda môžeme očakávať dedikovanú tuhu na kreslenie, technickú kresbu a digitálne maľovanie.

Zdroj: MacRumors (#2)

komentáre
  1. Ahojte všetci! Počul som zvesti, že Apple môže tento týždeň uviesť nové iPady a dokonca aj aktualizovaný Apple Pencil. Má niekto nejaké podrobnosti o tom, čo by sme mohli očakávať? Rozmýšľam nad tým, či by som mal počkať s nákupom iPadu alebo si ho kúpiť teraz. Ako si myslíte, aké inovácie môžu byť zahrnuté v týchto nových produktoch?

    0
    1
  2. Zdravím, Andrej! Áno, očakáva sa, že nový iPad bude tenší, ľahší a s lepšou výdržou batérie. Čo sa týka Apple Pencil, hovorí sa, že môže mať viac funkcií pre kreslenie a lepšiu citlivosť. Ak nemáš teraz naliehavú potrebu kúpiť iPad, odporučila by som počkať a vidieť, čo nové predstavia.

    0
    1
  3. Vďaka, Simona! Skutočne sa teším na to, čo Apple predstaví. Myslím, že si počkám, možno sa dočkáme naozaj zaujímavých funkcií a vylepšení. Už len dúfam, že cena bude prijateľná!

    0
    1
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť