15″ MacBook Air ponúkne dve hardvérové konfigurácie

Analytik Ming-Chi Kuo neprestáva odhaľovať detaily o pripravovaných zariadeniach, najmä teda o chystanom 15″ MacBooku Air. Ten by mal Apple predstaviť už o pár týždňov na WWDC 2023.

Podľa doterajších informácií by zariadenie malo byť dostupné po boku 13″ MacBooku Air, a podobne ako ten, mal by ponúknuť čip M2. Respektíve hneď dve jeho verzie. Renomovaný analytik totiž tvrdí, že Apple dá užívateľom na výber z dvoch výkonnostných konfigurácií.

Záujemci by mali mať na výber z rovnakých verzií čipu, v akých už dnes máme k dispozícii 13″ MacBook Air s čipom M2. Teda by sme mali na výber 8- a 10-jadrový grafický čip. Analytik pritom pôvodne špekuloval, že 15″ MacBook Air môže byť dostupný vo verzii s čipom M2 Pro. Teraz však svoju predpoveď upravil.

Treba pritom dodať, že čip M2 sa oproti predošlej verzii líši najmä nárastom grafického výkonu, keďže jeho predchodca bol dostupný vo verziách so 7- a 8-jadrovými GPU. Výkon logického procesora sa pritom zmenil len nepatrne.

Analytik takisto predpokladá, že v roku 2023 predá 5 až 6 miliónov kusov. Okrem toho predvída, že Apple začne vyrábať čip M3 v druhej polovici roka, len krátko pred zahájením výroby čipov M3 Pro a M3 Max.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.