Pamätáte sa naň? 12-palcový MacBook už nie je v predaji tri roky

Najkompaktnejší model z ponuky Apple laptopov bol z ponuky odstránený v júli 2019.

MacBook, ktorý značka predstavila na jar 2015, vážil iba 0,92 kg a šlo vtedy o prvý model s dizajnom bez ventilátora. Zariadenie disponovalo procesorom 1,1GHz dual-core Intel Core M, integrovanou Intel HD Graphics 5300, 8GB pamäte RAM a 256GB SSD úložiskom. Na účely nabíjania aj prenosu dát slúžil jediný USB-C port. Vnútri sa nachádzala batéria s terasovým dizajnom, ktorý umožnil, vložiť do tenkého šasi väčšiu batériu. 12-palcový MacBook začínal na cene 1299 dolárov.

Model bol zároveň prvým Apple laptopom, ktorý dostal neslávne známu motýlikovú klávesnicu, ktorá bola náchylná na poruchy. Naposledy Apple tento MacBook aktualizoval v júni 2017. Zariadenie bolo v otázke výkonu a tepelného výdaju limitované Intel procesormi. Tenké telo bez ventilátoru by však v budúcnosti mohlo dobre poslúžiť v kombinácii s procesormi Apple Silicon.

A práve o takomto laptope informoval Bloomberg ešte minulý mesiac. Apple podľa týchto správ zvažuje predstavenie nového 12-palcového MacBooku o 2 roky. Zatiaľ nie je jasné aké pomenovanie dostane.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.