Nový iPadOS je (konečne) tu

Apple dnes vydal viacero väčších updatov, medzi nimi aj dlho očakávaný iPadOS 16.1

Update prichádza niekoľko po niekoľkých mesiacoch testovania. Novinka prináša v prvom rade funkciu Stage Manager, ktorá podobne ako na macOS Ventura umožňuje nový spôsob interakcie s aplikáciami. Je možné zvoliť si aplikáciu, na ktorú sa chcete sústrediť, ale zároveň si ostatné nechať naboku pre lepší prístup. Funkcia je kompatibilná s iPadmi Pro a iPadmi Air, ktoré disponujú čipom A12Z, A12X, M1 a M2.

Okrem toho prichádza update s novou apkou Počasie, ktorá sa na iPade objavuje, nuž, poprvýkrát. Prichádzajú aj nové Mapy, Game Center či funkcie pre Safari – napríklad Passkeys. Ide o alternatívu k heslám, pričom tento typ kľúča ostáva na zariadení a nie je uložený na servere.

Aktualizácia ponúkne aj aplikácie vychádzajúce z desktopu s prispôsobiteľnými lištami a menu. Podobne ako v macOS je možné upraviť správu 15 minút po odoslaní, zrušiť poslanie do dvoch minút či označiť správu ako neprečítanú. Podobne aj maily bude možné naplánovať či zrušiť ich odoslanie.

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.