Nová beta iOS 16 naznačuje blížiaci sa always-on displej pre iPhone 14 Pro

Čerstvá verzia softvéru, ktorý aktuálne testujú developeri aj testeri z radov verejnosti, obsahuje zmienky o možnom príchode funkcionality túto jeseň.

Referencie na always-on obrazovku si všimol portál 9to5Mac. Najnovšia beta iOS 16 obsahuje nový variant pre pozadie s označením Sleep. Ide o verziu tapety, ktorá je tmavšia a lepšie sa teda hodí pre stlmený, no stále aktívny displej. Sleep variant pozadia funguje na štýl filtra, ktorý je umiestnený cez fotografiu či obrázok.

Funkcionalita je inšpirovaná tou z Apple Watch. Smart hodinky od Apple majú od Series 5 vyššie funkciu always-on, ktorá ukazuje stlmenú, tmavšiu verziu ciferníka, kým človek nezdvihne zápästie. Podobne by to mohlo fungovať aj s iPhonom. Na displeji by tak ostali fragmenty zamknutej plochy – čas, prípadne notifikácie a widgety.

Always-on funkcionalita je funkčne spätá s displejmi s obnovovacou frekvenciou, ktorá vie klesnúť až na 1Hz. Súčasná generácia high-end iPhonov disponuje technológiou ProMotion. Tieto displeje dosahujú obnovovacie frekvencie od 120Hz až po najnižších 10Hz. Nižšia úroveň by v prípade iPhone 14 Pro bola zárukou úspory energie aj pri stále aktívnom displeji.

Potešil by vás always-on displej na vašom iPhone?

zdroj: 9to5Mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.