Najočakávanejšie zariadenia sú tu: Aké novinky priniesla spoločnosť Apple v roku 2022?

Apple prichádza každoročne na trh s novými modelmi, ktoré si už od svojho prvého predstavenia získavajú srdcia spotrebiteľov po celom svete. Inak tomu nebolo ani v roku 2022, a čo spoločnosť sľúbila, to skutočne aj priniesla. O ktorých novinkách hovoríme?

iPhone 14

Tento rok priniesla spoločnosť Apple hneď štyri verzie modelu iPhone 14 – iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max. Tie sa na prvý pohľad líšia predovšetkým veľkosťou. Aj keď predstavujú verzie iPhone 14 Plus a iPhone 14 Pro Max väčších bratov pre iPhone 14 a iPhone 14 Pro, každému z nich sa dostalo iného rozlíšenia, šírky, výšky či hmotnosti. Ak zvažujete kúpu niektorého z nových modelov, nemajte obavy, pretože kryty na iPhone, ktoré vám spoľahlivo ochránia novučičké zariadenie, dnes zoženiete v rôznych prevedeniach.

Zdroj: pexels.com

Čo sa týka úložiska, pri každom variante máte na výber z 128 GB, 256 GB a 512 GB, no modely iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max ponúkajú ešte väčšiu kapacitu – 1 TB. Ďalšia vec, ktorá ich spája, sú nadupané fotoaparáty. Síce patria všetky medzi špičku na súčasnom trhu a oproti modelu iPhone 13 si prešli niekoľkými vylepšeniami, aj tu sa nájdu rozdiely, napríklad v počte fotoaparátov. Záleží preto na preferenciách jednotlivých spotrebiteľov, ktorý model využijú najefektívnejšie.

Apple Watch

Apple doprial v roku 2022 aj svetu digitálnych hodiniek, a to hneď s troma novými modelmi – Apple Watch SE, Apple Watch Series 8 a Apple Watch Ultra. Prvé dve verzie sa síce dočkali niektorých vylepšených funkcií, no dizajnovo nezaznamenali veľký krok vpred. Príjemné osvieženie v rámci Apple noviniek ponúka model Ultra, ktorý má hranatejšie tvary a celkovo pôsobí robustnejšie. Pozitívnou zmenou je aj dlhšia výdrž batérie, čo v prípade Apple Watch Ultra znamená výdrž na jedno nabitie 36 hodín a pri režime nízkej spotreby dokonca až 60 hodín. Prémiové vylepšenia sa však odrazili aj na cene, čo znamená, že si za túto novinku spotrebitelia poriadne priplatia.

Zdroj: pexels.com

Airpods Pro

Po troch rokoch čakania sme sa konečne dočkali aj najnovšieho Apple prírastku do segmentu bezdrôtových slúchadiel – Airpods Pro 2. generácie. Spolu s nimi prišli aj tie najpokročilejšie funkcie, a tak je táto novinka vhodná na celodenné nosenie, vrátane športových aktivít. Svoj základ postavili na podarenej 1. generácii z roku 2019, no obrovský posun vpred sme zaznamenali už pri samotnom puzdre. Jablkový gigant si dal záležať na tom, aby bolo vodeodolné, čo môže prísť vhod v mnohých situáciách. Nová veľkosť koncovky štupľov sa postará o komfortnejšie nosenie a príjemnou zmenou je aj možnosť dotykového nastavenia úrovne hlasitosti. Prepracovanejšia je aj kvalita hlukových filtrov či nové skin-detect senzory.

Zdroj: pexels.com

Apple však nezaostáva ani vo väčšej technike

Tento rok bol skutočne bohatý na technologické novinky, a to sa netýka len zariadení “do vrecka”. Dočkali sme sa vynovenia niektorých iPadov, čo znamená, že svetlo sveta uzrel napríklad iPad 10. generácie, iPad Pro 12,9 či iPad Pro 11. Vo svete spoľahlivých Apple laptopov sme zas boli svedkami predstavenia modelov MacBook Air s čipom M2, Macbook Pro M2, ale aj MacBook Pro 13” M2.

Zdroj titulné foto: pexels.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.