Ming-Chi Kuo: Apple obnovuje práce na svojom automobile

Renomovaný Apple analytik Ming-Chi Kuo na svojom Twitteri odhalil niekoľko zaujímavostí zo sveta spoločnosti Apple. Časť z nich sa týka aj automobilu Apple Car, respektíve Apple Titan.

Project Titan, ako sa tento projekt nazýval v minulosti, si prechádza veľmi náročným vývojom. Spoločnosť ho podľa všetkého niekoľkokrát zrušila a znovu obnovila. Samotný automobil mal byť vyvrcholením snáh o vstup Applu do sveta automobilov.

Ten začal veľmi obmedzenou funkciou iPod Out, ktorá bola dostupná pre majiteľov BMW ešte v časoch iOS 4. Následne svoje snahy Apple posilnil v roku 2013, keď predstavil projekt iOS in the Car, ktorý bol neskôr rebrandovaný ako CarPlay a predstavený bližšie na ženevskom autosalóne na jar 2014. Odvtedy funkcia prešla viacerými zásadnými vylepšeniami. Rovnako tak sa odvtedy posúvali ambície Applu v oblasti Machine Learningu, čoho ukážkovým príkladom je aspoň základná funkcionalita Siri priamo v mobile, bez nutnosti pripojenia k internetu.

Tieto dva faktory zohrávajú kľúčovú rolu v prípade projektu Titan, na ktorom Apple pracoval pod schránkovou firmou SixtyEight Research v kalifornskom Sunnyvale. Elektromobil s nahryznutým logom na prednej maske ale tak celkom neskončil. Analytik Ming-Chi Kuo totiž vraví, že Apple hodlá obnoviť projekt do konca roka 2022.

Má ísť o kompletný reštart projektu; práce na projekte boli pozastavené zrejme kvôli pandémii COVID-19. Analytik zároveň očakáva, že automobil sa nedočká ohlásenia skôr, ako v roku 2025. Pritom existuje možnosť, že vozidlo bude vyrábať niektorá z ázijských automobiliek, hovorí sa najmä o značkách Kia, Nissan a Hyundai.

Zdroj: AppleInsider

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.