Kórejské spoločnosti sa predbiehajú o miesto v reťazci dodávateľov pre Apple Car

Projekt elektrického vozidla s logom kalifornského jablka je tu už nejaký rok. O účasť na ňom je podľa nového reportu ETNews v Južnej Kórei veľký záujem.

Apple vyslal do krajiny svojich zástupcov v lete minulého roku. Tí mali preskúmať segment a nájsť výrobcov súčiastiek pre elektromobily s kapacitou pre masovú výrobu.

Záujem kalifornského giganta o tamojšie spoločnosti vyústil do ostrého boja firiem o zaistenie si miesta v reťazci. Niektoré značky na tento účel vytvoril tímy, ktorých cieľom je aktívna komunikácia s Apple ohľadom Apple Car.

Dodávatelia zatiaľ nedostali presné info o špecifikáciách budúceho vozidla, keďže sa jeho vývoj stále nachádza v úvodnej fáze. Zároveň boli upozornení, že všetky informácie sú dôverné a ich únik by viedol k odstráneniu kandidáta zo zoznamu čakateľov.

Apple má údajne záujem o spoluprácu na vývoji batérií pre elektromobily s LG a SK. Značka vraj trvá na tom, že chce materiály pre tento komponent vyvíjať a vyrábať interne a trvá na veľkej miere utajenia. Niektoré firmy spoluprácu s Apple odmietli aj pre vysokú úroveň kontroly, ktorú značka vyžadovala.

Výber dodávateľov Apple Car má kalifornské jablko uzavrieť do konca tohto roku. Nasledovať by malo zahájenie samotného vývoja, verejné predstavenia a masová výroba. To všetko v horizonte dvoch až troch rokov.

zdroj: ETNews

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.