iPhone 14 Pro má dostať v základe 256GB úložisko

Iba pár dní dozadu sa objavila informácia o chystanom raste ceny pre high-end modely tohtoročnej generácie iPhonu. Nepríjemná správa má však možno aj svetlú stránku.

Dôvodom zvýšenia ceny (odhadom o cca 15%) má byť podľa taiwanskej spoločnosti TrendForce zvýšenie kapacity úložiska. Nový iPhone vo verzii Pro tak nebude v základnej konfigurácii disponovať “iba” 128GB pamäte ale dostane 256GB. V takomto znení aspoň ponúka TrendForce svoju prognózu.

V tabuľke, ktorú spoločnosť zverejnila pri položke úložisko svieti skratka TBD, čo znamená, že presné parametre ešte budú spresnené neskôr. Ostáva si teda počkať na premiéru novej generácie iPhonu. Okrem základného 256GB modelu má byť iPhone 14 Pro (6,1″) a iPhone 14 Pro Max (6,7″) dostupný vo verzii s 512GB a 1TB úložiskom. Základné modely iPhone 14 (6,1″) a iPhone 14 Max (6,7″) ostanú bez zmeny a ponúknu varianty 128GB, 256GB a 512GB.

High-end modely majú prísť okrem iného s upgradom fotoaparátu, ktorý bude disponovať novým 48MP objektívom či možnosťou zaznamenávať videá v 8K. Väčšia kapacita úložiska už v základe tak pôsobí ako logický krok.

zdroj: TrendForce

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.