Dodávatelia majú obavy, či bude dopyt po novom iPhone taký, ako očakáva Apple

Phone 14 je tu o pár týždňov a z reťazca dodávateľov už zaznievajú prvé náznaky neistoty ohľadom jeho úspešnosti

Nie je to veľa, Apple?

Obavy dodávateľov sú späté s obdobím bezprostredne po predstavení novinky. Ide teda o záverečný kvartál aktuálneho roku a úvodný štvrťrok 2023. V tomto rozpätí sa očakáva najvyšší dopyt po iPhone 14, ktorého masová výroba aktuálne začína.

Apple minulý týždeň navýšil pôvodný objem objednávok pre vyššie spomínané obdobie o 5% na 95 miliónov zariadení. Výrobcovia si kladú otázku, či bude skutočný dopyt po novinke reflektovať prognózy Apple alebo je kalifornská spoločnosť prehnane optimistická.

Nová cenovka pre high-end

Dôvodom na obavy dodávateľského reťazca je okrem iného aj vyššia cena pre Pro modely smartfónu, o ktorej šušká. Tohtoročná generácia high-end iPhonov má byť podľa týchto hypotéz drahšia približne o 15%. Objavilo sa však aj nové info týkajúce sa kapacity úložiska v základnej konfigurácii. To by malo narásť na 256GB, čím by vlastne nešlo o cenový skok ale iba prispôsobenie ceny parametrom nového základného modelu.

Rozhodnutie posunúť objem ukladacieho priestoru v zariadení je zároveň celkom pragmatický s ohľadom na očakávaný upgrade kamery so 48MP vrátane možnosti nakrúcať videá v 8K.

zdroj: DigiTimes

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.