Budúcnosť je ležatá: iPad čakajú zásadné zmeny

iPad 10th Generation
iPad bol čoraz častejšie prezentovaný ako tablet, ktorý je ideálne používať v ležatej polohe spolu s klávesnicou a Apple Pencil. Práve presadzovaný spôsob používania tvorí základy pre novú generáciu tabletu.

Podľa japonského portálu Mac Otakara Apple plánuje upustiť od klasického dizajnu, ktorým disponoval prakticky každý základný iPad od roku 2010 až doteraz.

Desiata generácia, ktorá by mala byť predstavená súčasne s novým iPadom Pro, podľa tejto informácie nebude mať klasický Home Button pod, resp. vedľa displeja. To isté platí aj o FaceTime kamere, ktorá sa teraz nachádza nad displejom, ak sa na tablet pozeráme vo vertikálnej polohe.

S odvolaním sa na zdroje u výrobcov by sa predná FaceTime kamera mala nachádzať po novom na pravej hrane displeja. Okrem toho, že iPad bude vďaka tomu pôsobiť viac ako notebook, funkcia Center Stage bude fungovať ešte lepšie pri používaní na šírku.

Zmenou by si mal prejsť aj Home Button. Ten by mal po vzore iPadu mini a iPadu Air zmiznúť z prednej strany displeja, a presunúť sa na bočný rám. Čo sa týka displeja, najlacnejší iPad by si mal zachovať klasický hranatý displej. Zaoblené tak budú jedine okraje zariadenia tak, ako tomu bolo doteraz.

iPad 10. generácie by mal ponúknuť opäť väčší, 10.5-palcový displej, USB-C port, čip A14 a tiež podporu 5G pripojenia na modeloch s podporou SIM karty.

iPad 10th Generation

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.