Apple SIM je minulosťou, užívatelia si už nebudú môcť aktivovať nové dátové programy

S predstavením iPhonu 14 prišli hneď dve veľké zmeny v postoji Applu voči SIM kartám. Americké verzie telefónov sú vôbec prvými, ktoré nemajú vstavaný SIM slot.

iPhone tak reštartoval iniciatívu, ktorú Apple skúšal už v prípade iPadu. Spoločnosť najprv začala k Cellular modelom dodávať vlastnú Apple SIM kartu, ktorá bola najprv fyzická, neskôr vstavaná. Fyzická karta bola poskytovaná k iPadu Air 2, iPadu mini 3. a 4. generácie, iPadu 5. a 6. generácie, ako aj k prvému iPadu Pro s 12.9″ displejom. Neskôr to Apple skúšal so vstavanou Apple SIM kartou v 9.7″ a následne 10.5″ modeloch iPadu Pro, ako aj v druhej generácii 12.9″ iPadu Pro.

Apple SIM bola brandovaná SIM karta, ktorá bola odomknutá a kompatibilná s mnohými operátormi po celom svete. Výhodou bolo, že užívateľ si vďaka nej mohol aktivovať ľubovoľný dátový program prakticky už pri nastavovaní nového zariadenia, bez toho, aby musel čakať niekoľko dní na dodanie vyhradenej karty od operátora. Iniciatíva však dlho nevydržala. Dnešné modely už majú voľne prístupný SIM slot, ako aj podporu pre eSIM. Práve pokrok v oblasti čisto virtuálnych kariet je dôvod, prečo sa program Apple SIM blíži ku koncu. Apple totiž updatoval informácie ku karte na webe zákazníckej podpory s informáciou, že karta už nie je distribuovaná a od 1. októbra 2022 si jej užívatelia nemôžu aktivovať nové dátové programy. Užívatelia tak budú odkázaní už len na program, ktorý si aktivovali v minulosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.