Apple sa pripojil k sankciám voči Rusku

V praxi si tak tamojší zákazníci nebudú môcť kúpiť Macy, iPhony, iPAd a ďalšie zariadenia v kamenných obchodoch ani online.

Na webe sa pri pokuse o nákup z Ruska zobrazuje informácia o nedostupnosti online obchodu Apple. Zastavenie predaja nasleduje po výzve ukrajinského vicepremiéra Mykhaila Fedorova, ktorý listom vyzval Tima Cooka, aby kalifornská spoločnosť zastavila predaj produktov a zatvorila Apple Store pobočky v Rusku.

Apple reagoval aj vyhlásením, v ktorom uviedol, že okrem iného zastavil aj vývoz do krajiny a vypol aj podrobné informácie zo svojich Apple Maps v Ukrajine z dôvodu bezpečnosti jej obyvateľov.

Šéf Apple Tim Cook zároveň v liste zamestnancom firmy informoval ľudí, ako môžu prispieť na pomoc krajine zasiahnutej ruskou inváziou.

Prístup do App Store zatiaľ v Rusku funguje, Apple Pay však beží v obmedzenom režime a veľké ruské banky k službe nemajú prístup. Okrem toho boli z App Store odstránené RT NewsSputnik News, ktoré sú známe šírením prokremeľskej propagandy.

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.