Aplikácie balíka iWork prichádzajú s novými funkciami

Updaty kancelárskych programov Apple sú určené pre macOS a iOS. Čo nové ponúknu?

Keynote

Prezentačný nástroj umožní zväčšovanie slidov na úroveň 400% a po novom môžete veľkosť písma prispôbovať s presnosťou na dve desatinné miesta. Na Macu zároveň môžete pomocou Skratiek otvárať či tvoriť prezentácie, vyskúšať slideshow či spustiť prezentovanie.

Numbers

Tabuľky pre iOS umožňujä kopírovať snímky tabuľkových buniek bez vzorcov, kategórií či skrytých hodnôt. Takisto je možné vzorce a bunky vypĺňať pomocou autofill funkcie a VoiceOveru. Numbers takisto umožňujú presnejšie nastavenie veľkosti písma.

Pomocou Skratiek na Macu môžete tvoriť či otvárať hárky, pridávať riadky do tabuľky či pomocou VoiceOveru tvoriť vzorce či vypĺňať bunky.

Pages

Textová aplikácia prináša na iOS možnosť publikovať priamo do Apple Books s limitom veľkosti 2GB. Takisto pribudla možnosť začať nový dokument na iPhone stlačením a podržaním ikonky Pages na domovskej obrazovke. Komentáre môžete čítať a sledovať pomocou VoiceOver funkcie, a samozrejmosťou je precíznejšia kontrola veľkosti písma. Skratky na Macu umožňujú tvorbu a otváranie dokumentov.

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.