Vyšiel macOS Big Sur 11.2.2, ktorý opravuje závažný problém s USB-C príslušenstvom

Informácie od Apple ohľadom aktualizácie naznačujú, že Macbooky s čipom M1 ale aj iné mali vážne problémy s USB-C príslušenstvom od nerenomovaných dodávateľov.

Apple vydal macOS Big Sur 11.2.2, štvrtú aktualizáciu operačného systému macOS Big Sur, ktorý nám bol predstavený v novembri minulého roku. Verzia s označením 11.2.2 prichádza po dvoch týždňoch od predchádzajúceho 11.2.1, ktorý bol primárne určený na opravu chýb.

Štandardne, aktualizáciu 11.2.2 je možné stiahnuť pre všetky podporované Macy pomocou aktualizačného asistenta v systémových nastaveniach Macu. Podľa informácií od Apple, zabraňuje táto aktualizácia MacBookom (2019 a vyššie) Air aj Pro, poškodeniu zariadenia pripojením určitých USB-C hubov a dokov od výrobcov tretích strán. Na internetovom fóre Reddit sa objavilo množstvo sťažností od užívateľov Macu, ktoré poukazujú na fakt, že po pripojení špecifických USB-C hubov sa ich zariadenia stali nefunkčnými. Poškodené zariadenia sa po chvíli od pripojenia týchto hubov stali neresponzívne a namiesto plochy zobrazovali iba čiernu obrazovku. Mnohí užívatelia pritom potvrdili, že huby a doky, ktoré používali boli kúpene od renomovaných spoločností.

Množstvo sťažností prichádzalo primárne od majiteľov Macov s čipom M1, no pri pohľade na informácie od Apple môžeme predpokladať, že sa táto situácia objavuje aj na iných modeloch.

zdroj: MacRumors

komentár
  1. Hlavne by mali opravit ten hnusny design aky ma Big Sur. Katastrofa. Ked vysiel OS X 10.10, tak som si myslel, ze uz odpornejsi design nemoze byt, ale mylil som sa – Big Sur to prekonava. Kde je krasny, prehladny a uzivatelsky prijemny design aky mal OS X az do verzie 10.9? Quo vadis Apple?

    3
    2
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.