Vozidlá Apple Maps opäť zbierajú dáta pre funkciu “Look Around”

Apple Maps tak ako ich ekvivalent od Google zbierajú dáta pre svoje funcie 3D pohladu ulice. Najnovšie sa vozidlo objavilo v nových krajinách ako je Rakúsko či Švajčiarsko.

Vozidlo od Apple s LiDARom na streche bolo za posledné obdobie vidieť hneď v niekoľkých mestách a regiónoch, vrátane Rakúska, Švajčiarska a Hong Kongu. Tieto informácie potvrdila aj webová stránka Apple, ktorá zobrazuje zoznam miest a oblastí, ktoré Apple práve spracováva. Úloha týchto vozidiel je jasná, tak ako ich ekvivalent od Google (Google Maps – Google Street View), vozidla vybavené LiDARom fotia okolie, v ktorom práve jazdia a zbierajú dáta na vytvorenie, prípadne doplnenie máp o pohľad z ulice.

Autá sa okrem nových krajín vrátili aj do Belgicka, aby preskúmali dodatočné regióny a miesta po tom, čo sa minulý rok sústredili na Brusel a jeho okolie. Apple zozbierané dáta použije na vylepšenie svojich apiek Mapy a na rozšírenie funkcie “Look Around”, ktorá je zatiaľ dostupná iba v Spojených štátoch, Kanade, Spojenom kráľovstve, Írsku a Japonsku. Tak ako sme spomenuli vyššie a ako z kontextu vyplýva, funkcia “Look Around”, ktorá bola predstavená v iOS 13 je ekvivalentom Street View od konkurenčného Google a úlohou obidvoch je poskytnúť 3D zobrazenie okolia hľadaného miesta, ktoré je možné približovať, atď.

zdroj obrázku: MacRumors / Alexander Schilowsky

Tam kde je funkcia “Look Around” dostupná (USA, Kanada a pod.) k jej spusteniu stačí v apke Mapky kliknúť na ikonu ďalekohľadu v pravom hornom rohu.

Vozidlá Apple Maps začali svoje zbieranie dát v roku 2015 a zozbierali dáta z krajín ako sú Spojené štáty, Kanada, Spojené kráľovstvo, Austrália, Nový Zéland, Belgicko, Česká republika, Taliansko, Francúzsko, Španielsko, Portugalsko, Nórsko, Slovinsko, Chorvátsko, Poľsko, Nemecko, Maďarsko, Singapur, Izrael a ďalšie vybrané krajiny a teritória.

Na svojej webovej stránke sa Apple zaviazal chrániť práva osôb počas zbierania dát a to tým, že rozmaže tváre ľudí a evidenčné čísla.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.