TOP 10 hier na Mac počas karantény – marec 2021 (1. časť)

Divinity: Original Sin 2

Mohli by sme nazvať jednou z najlepších RPG všetkých čias. Na druhej strane o tento titul bojuje hneď niekoľko titulov. Ale k veci. Divinity: Original Sin 2 by nemal chýbať na žiadnom Macu, kde sa majiteľ raz za čas odtrhne od práce a zrelaxuje sa nejakou hrou. Divinity: Original Sin 2 sa ale predsa len trochu líši. Nezáleží na hernom štýle, dokonca nemusíte mať ani naštudovaný „lore“ (zápletku hry), či poznať tie najlepšie „kombá“ prípadne pred každým stlačením tlačidla vytvárať strategické plány 20 krokov vpred. Divinity: Original Sin 2 sa prispôsobí hráčovi a umožní mu hru hrať tak ako chce. Hra sa môže pýšiť detailným svetom, zaujímavým príbehom (áno, má aj lore) a stovkami hodín dobrého obsahu, za čo sa u nás umiestňuje na najvyšších priečkach a určite nebudeme sami, keď povieme, že táto hra stála za každý cent.

Žáner: RPG
Cena: 41,99 €*
Systémové nároky: 
OS: macOS 10.13.6 High Sierra (64-bit operačný systém)
Procesor: Core i5
Pamäť: 8 GB RAM
GPU: HD Graphics 5000 alebo Radeon R9 M290X
Úložisko: 20 GB úložného priestoru
Dodatočné informácie: Grafické karty Nvidia nie sú aktuálne podporované a ich použitie môže mať za následok grafické chyby
Podporované:
– MacBook Pro: všetky od late 2016
– MacBook Air: všetky od mid 2017
– iMac: s AMD grafickými kartami od late 2013
– Mac Pro: všetky od late 2013
– Mac mini: všetky od 2018

Sid Meier’s Civilization VI

Ak ste nadšencami myslenia o 20 krokov vpred, máme aj pre vás jeden zaujímavý titul. Okrem hier ako Total War II, Rome: Total War a podobne by mal byť aj tento titul niekde vo vašom zozname na vysokej pozícií. Možno aj spomienky z hrania starších verzií tohto skvostu. Ako v skratke opísať túto hru? Hráč začína s veľmi malou dedinkou a jeho cieľom je vytvoriť dominantné, svetové impérium, kde sa každý nepriateľ má na pozore. Samozrejmosťou sú veľmi komplexné herné mechaniky, umelá inteligencia NPC – Non Player Character (z angl. nehráčska postava, počítačový protivník) a možnosti, ktoré hra ponúka. Spomenúť môžeme napríklad spôsob hrania. Hráč sa môže snažiť technologicky prebehnúť svojich nepriateľov, prípadne ich zmiesť z povrchu zemského s nezmernou vojenskou silou. S kritickými rozhodnutiami na dosah prsta, meniacou sa mapou a rôznymi oponentami, nebude žiadna hra rovnaká. Z druhej strany môžeme ale podotknúť fakt, že najväčšia prednosť tejto hry je aj jej najväčšia slabina. Hra má veľmi dobre prepracované mechaniky, no až tak, že niektorých hráčov to môže hneď na začiatku odradiť. Ale kto vravel, že je to ľahká hra?

Žáner: Stratégia, TBG (Turn Based Game)
Cena: 59,99 €*
Systémové nároky: 
OS: macOS 10.12.6 Sierra (64-bit operačný systém)
Procesor: Intel Core i5 2.7Ghz
Pamäť: 6 GB RAM
GPU: 1 GB GPU Minimálne – GeForce 775M | Radeon HD 6970 | Intel Iris Pro
Úložisko: 15 GB úložného priestoru

Subnautica

Zobudíme sa na ostrove a musíme prežiť. Trocha už „main stream“ nie? Subnautica, ako už názov napovedá je síce „survival“  (z angl. prežitie) ale úplne z inej perspektívy. Namiesto po ostrove, meste a podobne sa hráč pohybuje a snaží sa prežiť na nehostinnej planéte, ktorá je takmer celá….pod vodou. Pozor spoiler! Na prežitie bude nutné hľadať, hľadať a hľadať v stále hlbších vodách. Ak ale čakáte nejaký simulátor potápania niekde v Karibiku, kde budeme loviť exotické zvieratá, musíme uviesť veci na pravú mieru. Ono loviť sa tam bude. Otázne je, kedy bude kto lovec a kto korisť. Hráč určite nebude ten najväčší a najobávanejší predátor v okolí. Na to je hneď niekoľko adeptov (ehm, kategória Levithan). Poznáme iba zopár hier, v ktorých sa dá napätie tak krájať, ako pri hre Subnautica. Musíme na druhej strane podotknúť aj jeden smutný fakt. Hra môže po niekoľkohodinovom hraní pripadať stereotypná, až nudná a po preskúmaní určitej časti herného sveta nás už toho veľa neprekvapí.

Žáner: Hra o prežitie, adventúra
Cena: 29,99 €*
OS: OS X 10.9 Mavericks (64-bit operačný systém)
Procesor: Intel Haswell 2 jadrá / 4 threads @ 2.5Ghz alebo ekvivalentný
Pamäť: 4 GB RAM
GPU: Intel HD 4600 alebo ekvivalentný
Úložisko: 20 GB úložného priestoru

 

This War of Mine

„Vojnový“ názov hry môže niektorých hráčov odradiť. Opäť sa ale potvrdzuje pravidlo, že zdanie môže klamať. V našom prípade sa toto pravidlo potvrdilo práve aj pri hre This War of Mine. Hra sa odohráva vo svete zničenom vojnou. Cieľ je teda jasný. Prežiť. Ale to je asi taký hlavný cieľ, ktorý má množstvo ďalších, sekundárnych cieľov, ktoré je potrebné pre úspešné prežitie splniť. Napríklad vyhýbať sa sniperom, zbierať veci a tak ďalej. A ešte omnoho viacej. Ako sme vyššie spomínali, cieľom je prežiť čo najdlhšie, prípadne až do vyhlásenia mieru.

Žáner: Hra o prežitie, vojnová, Indie
Cena: 18,99 €*
OS: OS X 10.6
Procesor: Intel(R) Core(TM)2 Duo 2.4, AMD Athlon(TM) X2 2.8 Ghz
Pamäť: 2 GB RAM
GPU: Geforce 9600 GS, Radeon HD4000, Shader Model 3.0, 512 MB
Zvuková karta: Integrovaná

 

The Witness

Puzzle hra par excellence. Hráč sa ocitne na ostrove, ktorý je od okraja k okraju naplnený puzzle hrami, ktoré určite zamotajú hlavu nie jednému fanúšikovi hlavolamov. Hra sa zameriava primárne na štýl pokus, omyl a okamihy inšpirácie. Nečakajme teda, že puzzle budú štýlom koľko je 2+2. Budú omnoho zložitejšie a neraz budú potrebovať dávku vynaliezavosti, umu, šikovnosti a hlavne „vnútorného Zenu“, aby počítač nemal letecký deň po izbe, prípadne aby to neschytala klávesnica. Myšlienka hry nám v redakcii na tvári vykúzlila úsmev.

Žáner: Puzzle
Cena: 36,99 €*
OS: 10.11.6 El Capitan
Procesor: 1.8GHz
GPU: Intel HD 4000 séria
Úložisko: 5 GB úložného priestoru
Dodatočné informácie: požadovaná podpora Metal

*Ceny sú založené na informáciách z platformy Steam od spoločnosti Valve. (Môžu sa meniť v závislosti od akcií v Steam Store)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.