YouTube končí s podporou pre 3. generáciu Apple TV (+ návod na sledovanie videí)

Po novom nebude video aplikácia dostupná ako natívna možnosť pre sledovanie YouTube videí na spomínanom modeli Apple TV.

Ak patríte k majiteľom 3. generácie Apple TV, pre sledovanie obsahu z YouTube budete musieť použiť AirPlay. Pomocou neho môžete streamovať videá z kompatibilných zariadení ako iPhone či iPad na veľkú obrazovku vašej TV.

Postup je nasledovný:

  1. Pripojte iPhone alebo iPad k rovnakej Wi-Fi, k akej je pripojená vaša Apple TV.
  2. Otvorte si YouTube aplikáciu na zvolenom zariadení. Vpravo hore máte medzi ikonkami aj symbol pre streamovanie. Po ťuknutí naň sa vám zobrazí zoznam možnosti:
  3. AirPlay & Bluetooth zariadenia (AirPlay&Bluetooth devices)
  4. Prepojenie televíznym kódom (Link with TV code)
  5. Zvoľte prvú možnosť a z ponuky si vyberte vašu Apple TV. Mala by sa nachádzať v kategórii Reproduktory & TV (Speakers & TVs)

Poznámka: prístup k streamovacej funkcii máte aj počas prehrávania videa. Stačí na iPhone alebo iPade ťuknúť na obraz a z ponuky ovládacích prvkov vpravo hore vybrať ikonku pre TV streamovanie.

zdroj: YouTube

komentáre
    1. hned ma napadaju dve moznosti
      1. mas doma telku s kvalitnou obrazovkou ale bez smart riesenie, a nova s podobne kvalitnou orbazovkou by stala nasobne vela, tak ti aple tv pomoze
      2. mas supertelku so supersmart riesenim, ale zhanas nieco funkcne bez restartov telky

      2
      0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.