Synchronizácia iOS zariadení s novými M1 Macmi spôsobuje niektorým problémy

Tie sa prejavujú padaním aplikácií hneď pri otváraní.

Nepríjemný problém s iOS aktuálne hlásia viacerí majitelia niektorého z najnovších modelov Apple počítačov, ktoré sú vybavené čipom M1. Situácia sa podľa dostupných informácií týka aplikácií tretích strán. Tie padajú okamžite po ťuknutí na ich ikonku, čo prakticky znemožňuje ich používanie.

Problém sa objavil po tom, čo používatelia synchronizovali svoj iPhone alebo iPad s novým Macom cez Finder. Dotknuté aplikácie sa ani aplikácie opätovne nainštalovať alebo aktualizovať cez App Store. Kruh, ktorý informuje o postupe inštalácie sa po vyplnení okamžite zmení na ikonu cloudu.

Niektorým ľuďom sa podarilo problém vyriešiť synchronizáciou zariadenia so starším Macom s macOS Catalina. Nie je zatiaľ jasné, čo je príčinou tohto nepríjemného bugu.

V prípade, že používate Mac s čipom M1, je v súčasnosti ideálne nesynchronizovať iOS zariadenia s týmto počítačom, kým Apple problém nevyrieši aktualizáciou.

Máte túto skúsenosť aj vy?

zdroj: 9to5Mac

cover: Unsplash / Bagus Hernawan

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.