Streamovacia platforma Plex spúšťa Plex Arcade

Do detských čias nás po novom vezme aj Plex, ktorý predstavil svoju novú službu s názvom Arcade.

Mediálna streamovacia služba Plex včera oznámila, že spustí novú funkciu Plex Arcade, ktorá užívateľom prinesie desiatky retro hier na túto streamovaciu službu.

Retro arkády bude možné hrať na zariadeniach iPhone, iPad, Apple TV, Chrome a zariadeniach Android. Funkčnosť služby Plex Arcade vyžaduje Plex Media server na macOS alebo Windows a akýkoľvek Bluetooth alebo USB kompatibilný ovládač. Plex odporúča Sony DualShock 4 alebo Xbox One ovládač pre najlepší výkon.

Pre svoju novú službu sa Plex spojil s Parsec aby zaistili dobrú hrateľnosť aj pri low-latency streamovaní a s Atari, aby poskytol klasické legendy ako je Stonožka, Lunar Lander, Food Fight, Desert Falcon, Missile Command, Gravitar a ďalšie.

Okrem vyššie spomenutých hier podporuje Plex aj hry, teda ROMky, ktoré vlastní užívateľ a má metadáta k širokému spektru “cartridge” hier od vydavateľov ako je Atari, Sega, Nintendo a Arcada. Podpory ďalších sa dočkáme v budúcnosti.

Plex Arcade stojí 2,99€ mesačne pre tých, ktorí majú zaplatené členstvo Plex Pass a 4,99€ mesačne pre tých, ktorí Plex Pass nemajú. Plex Pass sa pohybuje od 4,99€ mesačne až po 39,99€ ročne. Plex ponúka aj doživotné predplatné za 119,99€. Tak ako aj u ostatných streamovacích služieb, aj Plex ponúka skúšobnú verziu na 7 dní zdarma.

 

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.