Staršie Macy po update na macOS Monterey môžu ostať nefunkčné

Niektorí používatelia sa po aktualizácii na najnovší operačný systém, ktorý vyšiel iba minulý mesiac, sťažujú na zablokovanie ich zariadenia.

Problém sa prejavuje napríklad nemožnosťou počítač zapnúť, čo v praxi pochopiteľne znemožňuje akékoľvek použitie. Možno to znie povedome. Je to preto, lebo podobný problém Apple riešil už pri vydaní macOS Big Sur minulý rok. Update takisto spôsobil “paseku” medzi staršími MacBookmi Pro, ktoré znefunkčnil.

V prípade verzie Monterey sa počas aktualizovania Mac vypne a následne ho nie je možné znovu zapnúť. Riešením, ktoré sa objavilo na fórach Apple Support, je skúsiť obnovu firmvéru. Tento postup uvádza aj spoločnosť vo svojich dokumentoch ako možné riešenie vo výnimočných prípadoch pri problémoch s updatom macOS. Problém sa podľa používateľov týka starších MacBookov Pro, Macov mini a iMacov.

Apple aktuálne testuje macOS 12.1, no táto verzia nevyjde ešte niekoľko týždňov. Ak ste teda ešte neaktualizovali na macOS Monterey, možno sa oplatí počkať, kým nevyjde viac verzií nového systému.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.