Spoločnosť BOE pomaly zaháňa LG do úzkych

Akoby nestačilo, že LG prestal dodávať displeje pre iPhony a ukončil vlastnú divíziu smartfónov natrvalo. Po novom sa aj nový, rozširujúci sa dodávateľ displejov pre iPhony, BOE tlačí do popredia a plánuje posilniť výrobu.

Spolu so správami o nových modemoch navrhnutých Applom pre 2023 iPhony sa na internete objavili informácie, ktoré naznačujú, že zobrazovacie panely určené pre tieto modely by mohli vyvinúť značný tlak na podiel spoločnosti LG na trhu.

Podľa výskumu UBI, premieňa spoločnosť BOE tri zo svojich továrni na zariadenia, schopné výroby OLED panelov pre Apple. Vyššie spomenutá firma doposiaľ vyrobila OLED displeje pre iPhone 12 a iPhone 12 vo svojich dvoch továrňach v Číne, čo je iba 10% podiel v celkovo predaných iPhonoch. Predpokladá sa, že do roku 2023 bude spoločnosť BOE predným dodávateľom displejov pre Apple, čím markantne zníži podiel spoločnosti LG na trhu.

Do štvrtého kvartálu 2022 by BOE mala expandovať a tak dosiahnuť výrobnú kapacitu 144 000 jednotiek za mesiac (z aktuálnych 96 000/mesiac). Táto výrobná kapacita by tak mala presiahnuť aj Samsung, ktorý aktuálne vyrába 140 000 displejov za mesiac. To by zároveň z BOE vytvorilo veľkého konkurenta pre aktuálnych výrobcov displejov.

Zvýšenie podielu BOE môže mať pre LG aj ďalšie zlé správy, a to hlavne po tom, čo LG ukončilo výrobu LCD displejov pre iPhony a kompletne uzavrelo svoju vlastnú divíziu smartfónov.

V priebehu minulého týždňa sa objavili ďalšie informácie ohľadne 5G modemu, ktoré poukazujú na fakt, že modem nebude súčasťou Áčkového čipu a že sa objaví najskôr až v iPhonoch v roku 2023. Tieto nové modely môžu okrem iného obsahovať aj bezvýrezový displej, prípadne displej iba s výrezom na kameru, Touch ID zabudované v displeji a mnohé ďalšie funkcie.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.