Samsung už chystá OLED výrobu pre MacBook Pro

Budúcoročné laptopy Apple majú dostať novú technológiu displeja. Na jej príchod sa už teraz pripravuje juhokórejský gigant, ktorý značke OLED displej bude dodávať.

V reporte, ktorý sa objavil na portáli The Elec, sa hovorí o začiatkoch vývoja nového procesu výroby, prostredníctvom ktorého majú vznikať spomínané obrazovky.

Podľa DigiTimes má byť predstavenie nového modelu s 16 až 17-palcovou uhlopriečkou a OLED technológiou reálne už budúci rok. Rovnaký typ displeja majú v ten istý rok dostať aj niektoré iPady – konkrétne 10,9-palcový model a 12,9-palcový iPad Pro.

Nie je to však tak dávno (konkrétne v apríli 2021), čo Apple predstavil 12,9-palcový iPad Pro s mini-LED displejom. Podobnú technológiu majú mať aj dva nové MacBooky Pro s 14 a 16-palcovým displejom. Tie podľa očakávaní značka predstaví už o pár týždňov.

DigiTimes sa domnieva, že Apple bude ponúkať paralelne modely iPadov a MacBookov s OLED aj mini-LED displejmi. OLED je zatiaľ prítomný iba v iPhonoch, Apple Watch a čiastočne (vo forme Touch Baru) v aktuálnych Macbookoch Pro.

zdroj: The Elec, DigiTimes

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.