Samsung predstavil konkurentov pre iPhone, AirPods Pro aj očakávané AirTags

Kórejský gigant odhalil trojicu Galaxy S21 a predbehol Apple pokiaľ ide o trackovacie zariadenie.

Kým sú očakávané AirTags stále v rovine renderov a dohadov, Samsung predstavil vlastné SmartTag a SmartTag+. Obe novinky slúžia na rovnaký účel ako chystaný Apple hardvér.

Obe verzie SmartTag využívajú ultra širokopásmový štandard pre presnú lokalizáciu predmetov a začínajú na 29 dolároch. Vyššia verzia SmartTag+ stojí o desať dolárov viac. U nás je v ponuke tá základná za 29,70 €.

SmartTag ponúka dve farebné verzie

Najočakávanejšou novinkou eventu však bol nepochybne nový Samsung Galaxy S21, či presnejšie tri nové modely. Smartfón ponúka nový dizajn a záplavu fotoaparátov na zadnej strane. S21 má 6,2-palcový displej, S21+ 6,7-palcový a S21 Ultra ponúka o desatinu palca viac.

Pokiaľ ide o fotoaparát, Samsung ponúka už v základnom variante niekoľko objektívov – široký, ultraširoký aj teleobjektív. Model Ultra pridáva navrch ešte jeden a ktomu senzory pre všetky objektívy. Obsahuje takisto laserový autofokus podobný technológii LiDAR, ktorú má Apple.

Smartfóny série S21 majú 120Hz displej, batériu s kapacitou od 4 000 do 5 000 mAh, pamäť RAM 8 až 16GB, čip Snapdgradon 888 a 5G, vrátane mmWave. Model Ultra podporuje stylus S Pen a 12-bit RAW formát pre fotografie.

Základný model S21 začína na cene 849 €, S21+ stojí 1049 € a najvyšší Ultra modelo o 200 € viac.

Hádajte mimochodom, čo chýba v balení nového Samsungu? Po uťahovaní si zo svojho najväčšieho konkurenta prichádza kórejská značka s rovnakým krokom, ktorý prezentuje sloganom Všetko čo potrebujete.

Smartfón je podľa Smasungu vybavený presne tým, čo treba – a ničím, čo by zbytočne plnilo zásuvky.

Okrem iPhonu sa nového konkurenta dočkali aj bezdrôtové slúchadlá AirPods Pro. Samsung predstavil Galaxy Buds Pro. Produkt ponúka totožné funkcie – aktívne potláčanie vonkajšieho hluku, nastavenia pre trasnaprentný posluch a ďalšie.

Novinka je dostupná v troch farebných prevedeniach – čiernej, striebornej a fialovej a jej cena je 229 €. 

zdroj: Samsung

komentáre
  1. Nemuzu si vzpomenout, kde a na cem jsem videl ten designovy prvek v podobe toho “prelivu” fotoaparatu. Je mi to hodne povedome, ale proste si nevzpomenu…

    1
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.