Rokovania o Apple Car s Hyundaiom a Kiou majú pauzu

Apple podľa najnovších informácií prerušil jednania o spolupráci na vývoji svojho vozidla s juhokórejskými automobilkami. Údajne teraz hľadá dodávateľov v trochu iných vodách.

Kalifornská spoločnosť pdľa viacerých zdrojov komunikovala s viacerými japonskými výrobcami, ktorí by sa mohli podieľať na výrobe a dodávaní komponentov. Objavili sa mená ako Honda, Mazda, ale aj Nissan či Mitsubishi. Všetky spomínané odmietli vec komentovať, s výnimkou Mitsubishi, ktoré uviedlo, že nebolo zo strany Apple kontaktované.

Situácia sa zdá byť vcelku neprehľadná, keďže sa v pomerne krátkom slede objavujú nové a protichodné informácie. Ešte minulý týždeň CNBC informoval o blížiacom sa podpise kontraktu s Kiou. Neskôr pribudli správy o nerozhodnosti Hyundaiu, pod ktorý Kia spadá, ohľadom spolupráce s Apple, čo zjavne Cupertino dvakrát nepotešilo.

Aj to môže mať za následok to, že Apple teraz zvažuje spoluprácu s inými automobilkami a za rokovací stôl si už s Hyundaiom nesadne. Na druhej strane počet automobiilových značiek, ktoré by mali na to podieľať sa na projekte Apple Car nie je príliš veľký.

Ak by predsa len prišlo k ďalšiemu posunu v rokovaniach, ktoré sa medzi Hyundai a Apple začali ešte minulý rok, je možné, že výroba sa bude realizovať v závode značky Kia v Georgii.

zdroj: Bloomberg

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.