Pôvodný iPad 2 je oficiálne “zastaraný”

To čo sme vedeli už v máji roku 2019 je už dnes úplne oficiálne. iPad 2 sa objavil na zozname “zastaraných” zariadení.

Druhá generácia iPadu, ktorú nám v marci 2011 predstavil samotný Steve Jobs bola oficiálne zaradená do zoznamu zastaraných zariadení. iPad 2 sa nám predstavil krátko po prvej generácii iPadu a jednalo sa o prelomové zariadenie, ktoré pripravilo základy pre nadchádzajú generácie tabletov od Apple. 

Apple už v máji 2019 celosvetovo označil iPad 2 ako zastaraný produkt. Avšak kvôli zákonom v Spojených štátoch a Turecku musel Apple v týchto krajinách ešte vydržať, kým zariadenie “odpísal”. Preto až pred nedávnom mohol Apple tento iPad pridať do celosveteho zoznamu zastaraných zariadení. 

Trocha nostalgie nikdy neuškodí. Druha generácia iPadu disponovala o 33% tenším dizajnom oproti pôvodnému iPadu. Nový iPad taktiež podporoval Nov funkcie ako napríklad prednú kameru pre FaceTime videohovory, gyroskop a vylepšený, dvojjadrový A5 procesor (dvakrát rýchlejší a 9x výkonnejší v oblasti grafiky). iPad 2 sa ako prvý začal ponúkať v bielej a čiernej variante. 

Pre pripomenutie. Apple označuje ako “zastarané” práve tie produkty, ktoré sú podľa spoločnosti už veľmi staré a nie je im už možné poskytnúť žiadnu opravu hardvéru či už spolocnosti alebo od certifikovan poskytovateľov.

zdroj: MacRumors

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.