Ponuku Mac Pro rozšíria dva nové modely, jeden bude odkazom na Power Mac G4

Čerstvé info, ktoré priniesol Bloomberg, hovorí o nových verziách desktopu, ktorý Apple predstavil v decembri 2019.

V reporte sa spomína dvojica modelov, ktoré v rámci aktualizácie kalifornské jablko prinesie. Prvý z nich má byť priamym nástupcom aktuálneho modelu Mac Pro. Je možné, že tento bude pod krytom ukrývať ešte procesor od Intelu namiesto čipu z rodiny Apple Silicon, ktoré značka predstavila v závere minulého roku.

Druhé zariadenie má využívať čip Apple Silicon a budúcich majiteľov poteší aj kompaktnými rozmermi – nový model má byť o polovicu menší ako aktuálne ponúkaný Mac Pro! Vonkajšie materiálu budú prevažne z hliníka a podľa Bloombergu bude jeho dizajn miernym odkazom na kocku Power Mac G4.

Cupertino aktuálne testuje ďalšiu generáciu Apple Silicon procesorov s 32 vysoko výkonnými jadrami pre svoje stolné počítače. Takisto je v procese aj vývoj grafických čipov s 16 až 32 jadrami. High-end segment by sa v budúcnosti mohol dočkať GPU jednotiek s počtom jadier až do 128. Šlo by o niekoľkonásobne rýchlejšie riešenie ako ponúkajú aktuálne využívané komponenty od AMD.

Podľa odhadov je predstavenie nových Mac Pro modelov možné očakávať v roku 2022.

zdroj: Bloomberg

komentáre
  1. G4 Cube bol prvý Mac, ktorý som videl na vlastné oči kedysi dávno v obchode PC World v Londýne a bola to láska na prvý pohľad – odvtedy som sníval, že si raz kúpim Mac! :)

    2
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.