OS X Lion a Mountain Lion sú po novom zadarmo

Apple aktualizoval cenovku pre staršie operačné systémy. Oba v minulosti stáli 19.99 dolárov.

OS X 10.7 Lion a OS X 10.8 Mountain Lion boli k dispozícii pre používateľov, ktorí vlastnia starší Mac bez možnosti inštalácie novších systémov. Sťahovanie aktualizácií však bolo spoplatnené spomínanou sumou. Po novom bude možné oba systémy získať bez poplatku.

OS X Lion je určený pre Macy s Intel Core 2 Duo, Core i3, i5 a i7, či s procesorom Xeon a aspoň 2GB RAM a 7GB miesta na úložisku.

OS X Mountain Lion je kompatibilný s nasledovnými zariadeniami

  • iMac (Mid 2007-2020)
  • MacBook (Late 2008, Early 2009 alebo novší)
  • MacBook Pro (Mid/Late 2007 alebo novší)
  • MacBook Air (Late 2008 or newer)
  • Mac mini (Early 2009 alebo novší)
  • Mac Pro (Early 2008 alebo novší)
  • Xserve (Early 2009)

Účtovanie poplatkov za updaty nových systémov skončilo s príchodom OS X 10.9 Mavericks. Po jeho vydaní bolo sťahovanie OS pre Mac bezplatné, s výnimkou spomínaných Lion a Mountain Lion.

zdroj: Apple 

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?