Nový iPad mini s uhlopriečkou 8,3-palca a užšími okrajimi

V poradí šiesta generácia kompaktného iPadu má dostať väčší displej. Možné to bude vďaka tenšími líniám aj jednej zásadnej zmene.

Informácií o kompaktnom zariadení priebežne pribúda s blížiacim sa možným odhalením v jesennom období. Po renomovanom odborníkovi na novinky okolo Apple a jeho produktov, Ming-Chi Kuovi či Markovi GurmanoviBloombergu, pridal svoj názor aj Ross Young.

Analytik, ktorý sa venuje problematike displejov, nedávno na Twitteri uviedol, že chystaný update tabletu má priniesť nárast rozmerov obrazovky. Ten sa nevyhnutne podľa jeho názoru spája s odstránením tlačidla Domov. Zariadenie tak bude pripomínať modely iPad Pro či najnovšiu generáciu iPadu Air.

Autentifikácia, zabezpečovaná práve spomínaným tlačidlom, by mohla mať formu Face ID či Touch ID v rámci vrchného tlačidla. Novinka má dostať buď čip A14 alebo novší A15. Lightning má vystriedať vstup USB-C.

Pokiaľ ide o technológiu displeja, tu sa názory rôznia. DigiTimes needávno informoval, že nový iPad mini bude disponovať mini-LED obrazovkou, čo však teraz kontrastuje s reportom Rossa Younga. Young v ňom spomína, že iPad mini 6 bude mať štandardný displej.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.